• Sport
Faktor

Pánik Jamaicában: Usain Bolt megsérült az olimpia előtt

A hatszoros olimpiai bajnok sprinter, Usain Bolt megsérült a jamaicai válogatón, így nem jutott ki a közvetlen kvalifikációból a riói olimpiára.

Fotó: Europress - Ricardo Makyn/AFP

Fotó: Europress - Ricardo Makyn/AFP

A 29 éves sztár 10,04 másodperccel nyerte meg a 100 méter elődöntőjét, a fináléra azonban combhúzódás miatt nem tudott kiállni. Később közölte, hogy a továbbiakban már nem áll rajthoz a kingstoni válogatón.

A favorit távollétében a 100 métert Yohan Blake nyerte meg 9,95 másodperccel.

„A szövetség orvosa felmentett a további részvétel alól” – tudatta közösségi oldalán Bolt, akinek az olimpiai szereplése ezzel együtt vélhetően nem forog veszélyben, mivel a jamaicai szövetség rendkívüli esetben utólagos eredményeket is elfogad az ötkarikás jelöléshez.

A sprinter következő esélye a július 22-én Londonban sorra kerülő Gyémánt Liga-verseny lesz.

Szintén friss hír, hogy Sanya Richards-Ross nem védheti meg címét 400 méteren a riói olimpián, ezért az amerikai atléta bejelentette visszavonulását.

A 31 éves futó Eugene-ben, a nemzeti válogatón comb- és lábujjsérüléssel állt rajthoz, és az előfutamban 250 méternél feladta a versenyt. Előzőleg bejelentette, hogy a nyári ötkarikás játékok után befejezi pályafutását, és mivel nem utazhat Brazíliába, egy tiszteletkörrel már most elköszönt a közönségtől, írja az MTI.

A jamaicai születésű Richards-Ross négy olimpiai és öt világbajnoki aranyérmet gyűjtött 400 méteren, illetve a 4x400-as váltó tagjaként.

Kommentek:

Top 0