• Belföld

Pályázat: ki tervezheti meg a budapesti olimpia arculatát?

A Magyar Olimpiai Bizottság és a Design Terminál nyílt pályázatot hirdetett. A pályázatban a budapesti olimpiai pályázat kisarculatát lehet megtervezni, a nyertes pedig a nagyarculatot is megtervezheti.

A Magyar Olimpiai Bizottság és a Design Terminál közös pályázatában bárki indulhat a budapesti olimpiai pályázat kisarculatának megtervezésére. A pályázatot a Magyar Telekom is támogatja.

Budapest Los Angeles, Párizs és Róma mellett szállt versenybe a 2024-es nyári olimpia rendezési jogáért. A pályázatban a versenyző városok bemutathatják legfontosabb kulturális értékeiket és azt, hogy hogyan kapcsolódnak az olimpia szellemiségéhez. Lehetőségük van megmutatni azt is, hogy hogyan használnák a rendezés jogát társadalmuk és gazdaságuk fejlesztésére és hogyan segítenék a nemzetközi olimpiai mozgalmat megújulni.

A Magyar Olimpiai Bizottság a magyar kreatívipar fejlesztéséért felelős ügynökség, a Design Terminál szakmai partnerségével választja ki a most kiírt pályázat nyertesét. Vagyis azt, aki megtervezheti a budapesti pályázat arculatát. A zsűri három pályamunkát fog díjazni és közönségdíjas is lesz. A nyertes egymillió forintot kap és őt fogja a Magyar Olimpia Bizottság megbízni azzal, hogy a budapesti pályázat nagyarculatát is kidolgozza.

Auth Attila, grafikusmester, a Magyar Képzőművészeti Egyetem adjunktusa; Bánhegyi Zsófia, a Magyar Telekom vállalati kommunikációs vezetője; Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál főigazgatója; Fülöp József, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora; Fürjes Balázs, kormánybiztos, a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központjának vezetője; Szabó Benc  kétszeres olimpiai bajnok, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára; Szalay-Bobrovniczky Alexandra, humán főpolgármester-helyettes lesznek a zsűri tagjai.

A pályázatokat január 15-ig lehet leadni, további részletek az olimpia.designterminal.hu oldalon olvashatók.

Top 0