• Sport

Pályarekorddal kezdett Michelisz a Hungaroringen

A túraautó-világbajnokság (WTCC) harmadik helyszíne a Hungaroring. A két magyar futamon két magyar versenyzőért lehet szorítani, mert Ficza Ferenc kigyulladt autója elkészült a pénteki tesztre. Michelisz Norbert is jól kezdett, a +70 kiló ellenére pályarekordot ment a gyári Hondával.

Michelisz Norbert

Michelisz Norbert

Michelisz Norbert jól kezdte a szezont, Franciaországban mindkét alkalommal felállhatott a dobogóra, majd a Szlovákiában egy negyedik és egy hatodik helyet szerzett. Ennek köszönhetően a magyar versenyző az összetett harmadik helyén áll.

Michelisz ezek ellenére elégedetlen volt a szlovák futamokat követően, mert a másik két gyári hondás versenyző jobban szerepelt nála, igaz Rob Huff kiesett a második futamon Szlovákiában.

A Hondák a jó szereplésnek köszönhetően +70 kiló plusz súlyt kaptak a Hungaroringre, a Citroen továbbra is +80 kilóval megy, de a Lada is kapott +50 kilót. A Chevrolet és a Volvo súlybüntetés nélkül versenyezhet.

A plusz súly ellenére Michelisz Norbert nagyon jól kezdte a hungaroringi versenyhétvégét, új pályarekordot autózott, és első lett a pénteki teszten. Mögötte két csapattársa, Tiago Monteiro és Robb Huff végzett.

Korábban Michelisz azt mondta, hogy nem tartja esélyesnek magát a Magyar Nagydíj előtt.

A szabadedzés végeredménye:

Nem csak Michelisz Norbert szereplésének örülhettek a magyar szurkolók, hanem annak is, hogy Ficza Ferenc autója elkészült a hétvégére. A Zengő Motorsport versenyzője a teszten hat kört tett meg. Ficza autója a második szlovák futamon kigyulladt ki, a hét során kérdőjeles volt, hogy elkészül-e a hétvégére.

A Faktor Michelisz Norberttel készített interjúját itt olvashatja.

Top 0