• Krimi

Ötven kilométer országutat lopott egy orosz börtönparancsnok

Őrizetben van az Oroszországhoz tartozó Komi Köztársaság börtönparancsnoka, aki 50 kilométernyi utat lopott - közölték az orosz hatóságok.

Alekszandr Protopopovot azzal vádolják, hogy az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat regionális vezetőjeként 2014-ben engedélyezte egy büntetőtábor közelében lévő út 7000 betonlapjának felszedését egy 50 kilométeres útszakaszon. Azokat aztán hat millió rubelért, azaz körülbelül 24 millió forintért eladta. A sikkasztással és hivatali visszaéléssel vádolt férfi tíz év börtönre számíthat, ha elítélik - írja az MTI.

A kép illusztráció.

A kép illusztráció.

Oroszországban az útépítés az egyik legkorruptabb gazdasági terület, így ennek megfelelően alakulnak az árak is - írja az AFP hírügynökség. Orosz sajtóértesülések szerint a szocsi téli olimpiára épült egyik hegyi közút és vasút, amelyet Vlagyimir Putyin elnökhöz közelálló üzletemberek építettek versenytárgyalás nélküli pályázaton, 285 milliárd rubelbe, azaz 1085 milliárd forintba került. Ez a pénz elég lett volna arra, hogy ezt a 48 kilométeres utat több mint 1 centi vastagon kaviárral vagy 22 centi vastagon libamájjal vonják be.

Top 0