• Sport
András Ferenc

Ottmar Hitzfeld őrültségnek tartja Zidane kinevezését

A két német csapattal is Bajnokok Ligáját nyerő német edző, Ottmar Hitzfeld szerint Zinedine Zidane kinevezése őröltség, mert szerinte a franciának semmi tapasztalata nincs, és csak a hírnevéből él.

Fotó: Europress - ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

Fotó: Europress - ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

A Real Madrid a héten kirúgta edzőjét, Rafa Benítezt. Helyét a francia Zinedine Zidane veszi át, aki korábban a B-csapatnál dolgozott. Benítez később közleményében sok szerencsét kívánt Zidane-nak.

A spanyol Marca egy svájci újságra hivatkozva idézi a kinevezéssel kapcsolatban a németek egyik legsikeresebb edzőjét, Ottmar Hitzfeldet is. Hitzfeld korábban Bajnokok Ligáját nyert a Bayern Münchennel és a Dortmunddal is, de irányította a svájci labdarúgó-válogatottat is.

EZT IS AJÁNLJUK:
  Zidane nyert a lottón. Csak a nevéből él, és az hogy valaki nagy játékos volt, nem jelenti automatikusan azt, hogy jó edző is lesz belőle.

  - mondta Hitzfeld.

  A német edző a döntést őröltségnek nevezte, szerinte Florentino Perez, a Real Madrid elnöke az egészet csak azért csinálta, hogy lehűtse a kedélyeket a csapatnál. A 66 éves szakember szerint a Bayern Münchennél soha nem ülhetne le egy tapasztalattal nem rendelkező ember a kispadra.

  Zidane előnyére válhat, hogy edzői karrierjét olyan környezetben kezdi, amelyet ismer. Ezek ellenére vannak kétségeim afelől, hogy folyamatosan tudja-e majd hozni az eredményeket, mert ez egy igen kényes feladat.

  -érvelt Hitzfeld.

  A német edző ezek után azt mondta, hogy a Real Madridot edzeni olyan bonyolult lehet, mint egy Ferrarit vezetni.

  Megfelelően kell kezelned az öltözői hangulatot, és az olyan sztárjátékosok önbizalmára is figyelned kell, akik épp nem játszanak. Ez egy nagyon bonyolult feladat, de sok szerencsét kívánok neki.

  - mondta Hitzfeld.

  Top 16