• Krimi

Otthon hagytam a bankkártyám - mondta a nyaralás végén a csaló férfi a nőknek

Csalás miatt vádat emeltek Zalában egy szlovák állampolgárságú magyar férfi ellen, aki olasz rendőrkapitánynak adta ki magát - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

Az 54 éves szlovák férfi 2013-ban egy internetes társkereső oldalon ismerkedett, levelezett több nővel, akiknek dr. Marco Castello néven mutatkozott be. Azt állította, hogy magyarul beszélő olasz rendőrkapitány.

Illusztráció.

Illusztráció.

Első áldozata egy tapolcai nő volt, akivel három napot töltött el Hévízen. Az utolsó napon azt mondta, hogy Olaszországban felejtette a bankkártyáját. 60 ezer forintot kért és kapott az asszonytól. A férfi később már nem volt elérhető, sőt egy ismeretlen arról értesítette a nőt, hogy

az olasz rendőrkapitány meghalt.

Egy kaposvári nővel Budapesten töltött el három napot a férfi, aki hasonló módszerrel 115 ezer forintot szerzett, majd szintén elérhetetlenné vált. Egy jánossomorjai nő is ugyanígy járt, a férfi vele is eltöltött Budapesten egy hosszú hétvégét, végül 65 ezer forintot kapott tőle. Egy ismeretlen ezt a nőt is arról értesítette, hogy a férfi meghalt.

Top 0