• Sport

Otthagyta a sajtótájékoztatót a Manchester United edzője

Az angol labdarúgó-bajnokság szabályai szerint minden meccs előtt és után nyilatkoznia kell a csapatok edzőjének. Ma a Stoke City-Manchester United meccs előtti sajtótájékoztatóján a Manchester United edzője, Louis van Gaal rossz néven vette, hogy a jövőjéről kérdezték, és három kérdés után befejezte a sajtótájékoztatót.

Fotó: Europress - Michael Regan/Getty Images

Fotó: Europress - Michael Regan/Getty Images

A Chelsea múlt héten kirúgta José Morinhót. Rögtön megindultak a találgatások, hogy a portugál edző hol folytatja, majd miután a Manchester United a hétvégén sorozatban negyedik alkalommal nem tudott nyerni az angol bajnokságban, felerősödtek azok a hangok, amelyek szerint Van Gaal helyére kellene szerződtetni Mourinhót.

A mai sajtótájékoztatón miután az edzőt a jövőjével kapcsolatban kérdezték, Van Gaal ingerülten válaszolt, szerinte nem csak rá, hanem a családjára és a barátaira is rossz hatással vannak a pletykák.

Mit gondoltok, mi történik a feleségemmel és a gyerekeimmel? Vagy az unokáimmal? Vagy a Manchester United-szurkolókkal? Vagy a barátaimmal? Mit gondoltok? Azt hiszitek, azért vagyok itt, mert beszélni akarok veletek. Csak azért vagyok itt, mert ezek a Premier League szabályai. Muszáj beszélnem veletek.

Van Gaal utalt arra is, hogy kiállt mellette az Arsenal edzője, Arsene Wenger is, aki szerint tiszteletlenül bánnak a holland edzővel. Szerinte mindenki támogatja őt, kivéve az újságírókat.

Voltak találkozóim a játékosokkal, a stáb tagjaival, tartottam egy karácsonyi ebédet, beszédet is mondtam, éreztem a melegséget és a támogatást mindenki részéről. De ezt nem érzem a média felől.

A sajtótájékoztató végül 4 perc 58 másodpercig tartott, mielőtt Van Gaal kifakadt, válaszolt a csapatot érintő kérdésekre, például beszélt a sérültekről is, és arról is, hogy csak a Stoke elleni meccsel foglalkozik.

Ezt követően boldog karácsonyt és kellemes újévet kívánt az újságíróknak, majd távozott az edzőközpont sajtóterméből.

Élvezzétek a bort és a gyümölcsös pitéteket!

- mondta Van Gaal az interjú lezárásaként.

Ultimátumot kapott Van Gaal?Az ESPN információ szerint a klub lehetőséget akart adni a holland edzőnek, hogy bizonyítson. Az oldal szerint a Norwich City elleni meccs előtt a vezetőség azt mondta Van Gaalnak, hogy a következő három meccsből kettőt meg kell nyernie. A dolog nem indult jól, a Manchester kikapott a Norwich csapatától.

Ha az értesülés igaz, akkor a december 26-i Stoke, illetve a december 28-i Chelsea elleni meccsen is győznie kell a Manchesternek, különben kirúgják az edzőt.

Top 0