• Pénz
Faktor

Összeomlott az OTP internetes rendszere, senki sem tud fizetni

Sokan arra panaszkodnak, hogy nem tudnak belépni a bank internetes felületén az OTP Direkt alkalmazásba, de más felületeken sem működik a rendszer.

A hiba akkor jelentkezik, miután beírták a belépéshez szükséges adataikat. A banki rendszer ahelyett, hogy elküldené a megerősítő sms-t, hibaüzenettel válaszol:

A rendszer pillanatnyilag nem elérhető! Kérjük látogasson vissza később oldalunkra! Megértését köszönjük!

A Faktor szerzői online bankkártyás fizetéssel próbálkoztak, ott is hibaüzenet ugrott fel.

Legutóbbi próbálkozásra az Index szerint már meg sem jelent a fenti oldal, csupán egy úgynevezett "Weblogic Bridge Message" jelent meg:

A hibaüzenetből arra lehet következtetni, hogy az OTP háttérszervereinek elérésével van a gond.

Aki a Simple mobilos alkalmazáson keresztül szeretne tranzakciót indítani, az sem jár sikerrel, és az OTP saját alkalmazásának, a SmartBanknak a működése is akadozik.

Az oldalon ez a kép fogad minket.

Az oldalon ez a kép fogad minket.

A portál emailben is megkérdezte az OTP kommunikációs osztályát, hogy mennyire kiterjedt a leállás, mikorra várható a szolgáltatás helyreállása. A bank annyit közölt: "Tájékoztatjuk, hogy technikai okok miatt az internetbank, és az OTP Bank WebShop szolgáltatása jelenleg csak részlegesen, vagy nem érhető el. Szakembereink nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy ismét a megszokott módon működjenek a szolgáltatások. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a rendszerek minél hamarabb teljes körűen használhatóvá váljanak. Az okozott kellemetlenségért ügyfeleink elnézését kérjük."

Kommentek:

Top 0