• Pénz
Faktor

Nagy változást vezet be az OTP, ez Önt is érintheti

A változás a papíralapú betétkönyveket érinti.

Az OTP Bank kivezeti a papír alapú takarékbetétkönyveket: a meglévő betétkönyveket továbbra is kezeli, de újat nem lehet nyitni és a meglévő betétkönyvekbe a továbbiakban nem lehet befizetni - olvasható a bank közleményében.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

Fotó: Mészáros Annarózsa

Az úgynevezett látra szóló, valamint az egy éves lekötött betétkönyveket már több mint tíz éve nem értékesíti a hitelintézet, de a meglévő betétek még érvényesek. A megtakarítási betétkönyv pedig még mindig nyitható az OTP Bank fiókjaiban - írja a Portfolio. A legfontosabb változások 2018. 10. 01-től:

EZT IS AJÁNLJUK:
  • 2018. október 1-től már nem lehet új megtakarítási betétkönyveket nyitni.
  • A korábban nyitott megtakarítási, látra szóló, illetve egyéves betétkönyvek esetében az ügyfeleknek semmilyen teendője nincs, de ezekbe október 1-től nem lehet további betétet elhelyezni és kifizetés csak a teljes összegre történhet, ilyenkor a betétkönyv megszűnik.
  • Az ügyfelek a meglévő betétkönyvüket megtarthatják, azokat az OTP Bank továbbra is kezeli, az elhelyezett állomány kamatozik, és vonatkozik rá az OBA garancia is. Jelenleg több százezer ilyen betétkönyvet kezel az OTP Bank.
  • Fontos információ, hogy a fenti változások a Gyámi Betétkönyveket nem érintik.
  Kommentek:

  Top 16