• Sport
Faktor

Ötből négy francia támogatja Benzema eltiltását

Az elmúlt héten Karim Benzema maga jelentette be, hogy nem fogják behívni a francia labdarúgó-válogatott keretébe, így kénytelen lesz kihagyni a hazája által rendezett Európa-bajnokságot. Egy tanulmány szerint a francia emberek túlnyomó többsége egyetért a szövetség döntésével.

Fotó: Europress - Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Fotó: Europress - Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Szerdán Didier Deschamps, a válogatott szövetségi kapitánya hívta fel Benzemát a hírrel. A csatár ellen november óta folyik eljárás, akkor keveredett Mathieu Valbuena zsarolós ügyébe, ahol közvetítő volt.

A francia emberek pedig nem ítélték el a szövetség (FFF) döntését, sőt, egy felmérés keretében a megkérdezettek 81 százaléka egyetértett az eltiltás meghosszabbításával. Februárban is készítettek egy hasonló felmérést, akkor az emberek 70 százaléka értett egyet azzal, hogy Benzemát kitették a válogatottból.

Még érdekesebb a helyzet, ha csak azokat vesszük figyelembe, akik fociszurkolónak vallották magukat: az ő esetükben a válaszadók 85 százaléka helyeselte a szövetség döntését, vagyis ötből négy ember nem látná szívesen a válogatottban a Real sztárját, aki hétvégén megdöntötte az egyik csúcsát.

A francia szövetség egyébként azzal indokolta a döntését, hogy a csapatba kerülésnél fontos szempont, hogy a játékosok hogyan teljesítenek a klubjukban, de nem az az egyetlen kritérium. Kiemelik, hogy számukra fontos a csapategység, vagyis  feltételezhetően félnek tőle, hogy Benzema bomlasztaná a közösséget az Eb előtt és közben, amivel romlanának a válogatott esélyei az aranyéremmel kapcsolatban. 

Top 0