• Krimi
Gyöngyösi Lilla

Öt fiatal erőszakolta meg a diáklányt

Igazságot követeltek egy diáklánynak a csádi tüntetők, akit állítólag öt olyan fiatalember erőszakolt meg, akik magas rangú rendőrtisztek családjából származnak. A beszámolók szerint egy embert megöltek a rendőrök, miközben lecsaptak a tüntetőkre.

Több százan tüntettek a csádi főváros, N’Djamena utcáin hétfőn, miután a közösségi médiában fényképek jelentek meg az áldozatról. Egy tüntetőt állítólag lelőttek a rendőrök, amikor könnygázzal megpróbálták feloszlatni a tüntetést.

A rendőrség szóvivője tagadta, hogy bármelyik tüntetőt lelőtték volna, és azt mondta, a lány állítólagos megerőszakolóit letartóztatták.

A tüntetők szerint a Zouhoura nevű lányt múlt hétvégén rabolták el, majd csoportosan megerőszakolták. Az öt fiatal elkövető magas rangú tisztek családjából való. A férfiak állítólag közzétettek az interneten egy videót is, amelyben a síró áldozat látható, de ezt mára eltávolították.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Hétfőn reggel Zouhoura gimnáziumának tanulói és más tüntetők gyűltek össze a lány otthona előtt, majd a bíróságra meneteltek, hogy kárpótlást követeljenek a lánynak. A nemzeti himnuszt énekelték, és „Igazságot Zouhourának” feliratú transzparenseket vittek.

    „Amikor a bíróság közelébe értünk, a rendőrök könnygázzal kezdtek el lőni minket. Igazi golyókat is használtak” – mondta egy tüntető az AFP hírügynökségnek. „Ezután végigkergettek minket a városon. A gimnázium előtt az egyikünk elesett, mert eltalálta egy golyó.”

    A szóvivő szerint uralták a helyzetet a rendőrök, és nincs tudomása áldozatokról.

    Egy közleményben Csád elnöke, Idriss Deby Itno az erőszakot „barbár, hitvány és megnevezhetetlen cselekedetnek” nevezte, és megesküdött rá, hogy igazságot szolgáltatnak – írja a Guardian.

    Top 16