• Sport
Faktor

Öt férfi, akik egyetlen Super Bowlt sem hagytak ki

1967-ben öt barát úgy döntött, hogy elutazik repülővel Los Angelesbe, hogy megnézzék fejenként tíz dollárért, ahogy az AFL és az NFL legjobb csapata megküzd egymással az első Super Bowlon. Azóta a másik 48 döntőt is látták, és jubileumi ötvenedeikről sem maradnak le.

A Vince Lombardi edzette Green Bay Packers 61 946 néző előtt győzte le a Kansas City Chiefst 35–10-re a legendás Coliseumban, Sylvan Schefler, Lew Rappaport, Al Schragis, Larry McDonald és Harvey Rothenberg pedig úgy döntött,hogy közösen megnézik a jövő évi döntőt. Aztán megnézték az azt követő Super Bowlt. És ez így ment minden egyes évben, és a sor nem most fog megszakadni.

Saját becenevük is van (Super Bowl Five), és közösen interjút először a TODAY Friday munkatársának, Savannah Guthrie-nak adtak, amiben meséltek az egészen egyedülálló történetükről a hetvenes éveik végén, nyolcvanas éveik elején járó szurkolók.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Elmondták, mindannyian tisztában vannak azzal, hogy nem lehet a végtelenségig húzni ezt a hihetetlen sorozatot, de nagyon odaadóak egymással szemben, és ugyanez igaz a Super Bowlra is. Egyébként egyedi kabátjuk és gyűrűjük van, amivel megkülönböztetik magukat a többi szurkolótól, és még egy saját versenylovuk is van, amit természetes módon Super Bowl Five-nak hívnak.

    Az öt férfi közül négy New Yorkban nőtt fel, ezért külön öröm volt számukra látni azokat a döntőket, amelyeket a Giants nyert meg. Schefler külön kiemelte a 2008-as Super Bowlt, neki az volt a kedvence, mert akkor az addig veretlen New Englandet győzte le a csapat. Abban egyetértettek, hogy a Super Bowl történetének legérzelmesebb jelenete az volt, amikor 1991-ben Whitney Houston elénekelte az amerikai himnuszt, miközben még zajlott az Öböl-háború. Nem véletlenül ezt a pillanatot emelték ki, hiszen mind az öten háborús veteránok. Állításuk szerint mindenki megkönnyezte a stadionban a himnuszt.

    Az 50 év alatt előfordult olyan, hogy valamelyikük majdnem otthon maradt. Rothenberg édesapja a tavalyi döntő előtt egy héttel halt meg, saját bevallása szerint nagyon fájt a szíve, de elment élőben megnézni a Super Bowlt. McDonald a ’70-es években került bajba az építőipar krízise miatt, anyagilag nem engedhette meg magának az utazgatást, de a barátai kisegítették. Egyelőre mind az öten úgy tervezik, hogy a 60. Super Bowlt is megnézik majd élőben.   

    Top 16