• Külföld
Faktor

Öt bombát akartak felrobbantani Hannoverben

A stadionban akartak felrobbantani a terroristák három bombát a múlt héten Hannoverben. A 40 ezer néző között ott lett volna Angela Merkel  kancellár is. A meccset szinte az utolsó  pillanatban halasztották el.

A francia hatóságok szóltak a németeknek, hogy robbantani akarnak terroristák a hannoveri stadionban. Az újságírók és az ott dolgozók már bent voltak az épületben, amikor szóltak, hogy terrorveszély miatt elhalasztják a német válogatott barátságos meccsét. Erről itt írt részletesen a Faktor.

A The Guardian című brit lap szerint összesen három bomba robbant volna a stadionban. Egy az egyik buszmegállóban, egy ötödik pedig a vasútállomáson.

forrás: Europress - AFP/Julian Stratenschulte

forrás: Europress - AFP/Julian Stratenschulte

A francia hatóságok a támadásra készülő terroristák nevét is megmondták a németeknek. Végül senkit nem tartóztattak le, és bombát sem találtak. ennek ellenére folyamatos a készültség Németországban is. Arra számítanak, hogy újabb támadásokat készíthetnek elő a terroristák.

Németországban több, mint 1000 szélsőséges iszlamistát tartanak számon. Közülük 420-ról gondolják azt, hogy akár terrortámadásra is képesek lennének.

Top 0