• Krimi
Faktor

Osztálytársai támadták meg a mozgáskorlátozott fiút, videóra is vették

A 16 éves cerebrális parézisben szenvedő amerikai fiút az iskolában lökték el és rugdosták meg. A támadásról videó is készült, amelyet a fiú egyik osztálytársa a Facebookon is megosztott.

A tinédzser Isaiah Wooding édeasanyja, Margaret Wooding az NBC televíziónak azt mondta, hogy sírva fakadt, amikor meglátta a felvételt a fiáról. Isaiah-nak úgynevezett cerebrális parézise (CP) van, amelyet a gyerekeknél a fejlődés korai szakaszában bekövetkező idegrendszeri károsodás okoz. A CP elsősorban mozgásproblémákkal jár, de néha beszédzavarral is társul, mint Isaiah esetében.

A fiú a támadásról azt mondta az NBC-nek, hogy nagyon zavarban érezte magát, és azt sem tudta, mi történik vele. A videón jól látszik, hogy támadója először fellöki, majd meg is rúgja földön tehetetlenül fekvő Isaiah-t, miközben a kamerázó társa hangosan nevet ezen.

A fiú elmondta, hogy nem ez volt az első alkalom, amikor az iskolában rátámadtak. Édesanyja éppen ezért arra szeretné felhasználni az esetet, hogy felhívja a figyelmet az iskolai bántalmazásra. „Mikor a fiamat iskolába küldöm, tudni akarom, hogy biztonságban van. Most nem érzem így” – mondta.

A Penn Hills középiskola vezetése közleményben reagált a felvételre. Ebben azt írták, hogy felháborítónak és egyben szégyenteljesnek tartják az esetet, hiszen nem elég, hogy a bántalmazást többen szó nélkül végignézték, volt, aki még meg is osztotta az interneten.  Az iskola úgy döntött, hogy a hatóságok bevonásával fogják megkeresni a felelősöket.

Top 0