• Külföld
Faktor

Gyerekek sérültek meg a vidámparkban, két kocsi összeütközött a hullámvasúton

Ismeretlen okok miatt ütközött össze két kocsi a madridi hullámvasúton a hétvégén. A balesetben 33-an sérültek meg könnyebben, köztük gyerekek is. Összesen 27-en kerültek kórházba.

A baleset a Bányavonat elnevezésű látványosságon történt, ahol a hullámvasúton utazók VR-szemüveget viselnek, amelyben azt látják, hogy a vonat egy kísérteties, vadnyugati bányában száguld csontvázak és pókok között két és fél percen át - írja az MTI.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

A szemtanúk szerint az egyik kocsi hirtelen megállt a pályán, a mögötte érkező másik szerelvény pedig belerohant. Az ütközésben sokaknak megrándult a nyaka, a háta, többen panaszkodtak utána hányingerre, és voltak, akik sokkot kaptak.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A madridi vidámpark állítja: a hullámvasút minden szükséges engedélye rendben van, ráadásul a nyitás előtt rendszeresen elvégzik az előírt ellenőrzéseket, így történt ez a balesetet megelőzően is, és nem találtak semmilyen problémát.

    A hatóságok már vizsgálják, hogy mi lehetett a baleset oka, az első feltételezések szerint a fékrendszer hibásodhatott meg. A 2012 óta üzemelő hullámvasút 17,5 méter magas. A kocsik maximális sebessége 55 kilométer per óra.

    Kommentek:

    Top 16