• Külföld
Faktor

Hatalmas robaj hallatszott: sokan meghaltak, amikor összeomlott egy autópálya-híd

Egy olaszországi hídon történt a szörnyű baleset.

Összeomlott az A10-es autópálya Genovánál lévő hídja, amelyen a Die Welt szerint az eset idején több jármű is tartózkodott. Több tucat halottja van a balesetnek - jelentette az olasz mentőkre hivatkozva kedden az Adnkronos hírügynökség.

A Mirror úgy tudja, hogy a reptér közelében található Morandi híd egy száz méteres szakasza omlott le, jelenleg is tart a mentés. A a lezuhant embereket a mentőegységek a romok között keresik.

Egy Olaszországban dolgozó újságíró azt írta Twitterre, hogy 200 méternyi híd zuhant 90 métert, és legalább 8 autó van a romok alatt. Az olasz sajtó is 10 körüli autóról ír szemtanúkra hivatkozva. Egy szemtanú azt mondta, először az egyik oszlop omlott le, aztán maga a híd is.

Frissítés:

Kétszáz tűzoltó vonult ki a mentéshez. Közlésük szerint félő, hogy gázvezetékek is megsérültek a leomló hídtól. Egyes hírek szerint két áldozatot sikerült élve kimenteni a törmelék alól.

Legkevesebb  22 halottja van a keddi genovai hídomlásnak az olasz közlekedési miniszterhelyettes kedd délutáni közlése szerint.  

Kommentek:

Top 0