• Külföld
Faktor

Összeomlott a közlekedés és a telefonhálózat Brüsszelben

Bőröndökkel és reptéri poggyászkocsikkal gyalogolnak az emberek a brüsszeli körgyűrű környékén, mivel a belga fővárosban teljesen leállt a tömegközlekedés azután, hogy robbantások történtek a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a városközpontban kedden.

Az M1 aktuális csatorna helyszínen tartózkodó tudósítója arról számolt be, hogy Brüsszel teljesen lebénult: azok az emberek, akik reggel érkeztek, nem tudnak bejutni a repülőtérről a városba, akik pedig éppen elutaztak volna, a városban rekedtek. A repülőteret szerda reggelig lezárták, és mivel a nagy sebességű vonatok sem járnak, nem közelíthetőek meg más nagyvárosok, például London, Párizs vagy Amszterdam sem.

A tudósító elmondta, hogy nem csupán a közlekedés omlott össze Belgiumban, hanem a mobilhálózat is, nem lehet telefonálni - írta az MTI.

A hatóságok arra kérik az embereket, hogy ne hagyják el az otthonukat, akik pedig bementek dolgozni, minél tovább maradjanak bent az irodában. Gyanús csomagot találtak az Európai Bizottság épülete és a királyi palota környékén is, a központi pályaudvart pedig kiürítették - hangzott el a tudósításban.

Top 0