• Külföld
Faktor

Összefogtak Donald Trump ellen

Republikánus képviselők egy csoportja összefogott annak érdekében, hogy rávegye Paul Ryant, a képviselőház néhány hónapja hivatalba lépett elnökét, hogy induljon az amerikai elnökjelöltségért, így akarják megakadályozni Donald Trump üzletembert ugyanebben. A Wall Street üzleti körei és milliárdos vállalkozók szintén mozgolódnak Trump elnökjelöltségének megakadályozására.

A republikánus képviselők létrehoztak egy Paul Ryant támogató politikai akciócsoportot. Az ilyen típusú csoportok sajátos szervezetek a választási kampányok idején: ezeken keresztül lehet felajánlani a pénzügyi hozzájárulást egy-egy politikus választási kampányához.

A csoport alapítójaként David Satterfield neve szerepel, de egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy kik azok a befolyásos republikánus kongresszusi politikusok, akik csatlakoznak hozzá. A csoport tagjai arra próbálják rávenni a 46 éves Ryant, hogy szálljon be a választási küzdelembe, induljon az elnökjelöltségért.

De Paul Ryant, aki az előző választáson Mitt Romney alelnökjelöltje volt, most nem érdekli a jelöltség. Még csak néhány hónapja lépett hivatalba, mint házelnök.

EZT IS AJÁNLJUK:
    Fotó: Europress / Gaston De Cardenas / AFP

    Fotó: Europress / Gaston De Cardenas / AFP

    A jelek szerint a Wall Street is készen áll arra, hogy minden erejét bevesse Donald Trump ellen. Néhány nagy cég és milliárdos vállalkozó elszánta magát arra, hogy finanszírozza a 2012-es republikánus elnökjelölt,Mitt Romney munkatársának politikai akciócsoportját. A támogatók között van például Paul Singer, az Elliott tőkealap-kezelő milliárdos alapítója és a Hewlett Packard számítástechnikai cég elnök-vezérigazgatója, Meg Whitman is. A csoport mintegy kétmilliárd dollárt szán arra, hogy az elkövetkező hetekben Trump-ellenes reklámokkal árassza el Floridát, Illinoist, Missourit, Arizonát, Wisconsint és más olyan középnyugati államokat, amelyek feltételezhetően nem nagy hívei Trumpnak. 

    Top 16