• Kultúra
Faktor

Oscart kapott Leonardo DiCaprio

DiCaprio mintegy 150 jakutföldi női rajongója ajánlotta fel ékszereit, hogy a már többször is jelölt, de mindeddig díjazatlan amerikai színész idén mindenképp kapjon egy Oscart, akkor is, ha A visszatérő című túlélődráma főhőseként nem ő nyeri el az amerikai filmakadémia hőn vágyott díját a legjobb férfi főszereplő kategóriában.

Nemcsak színészként tartjuk nagyra, hanem harmonikus személyiségként is, aki fontos társadalmi kérdésekkel törődik. Hálásak vagyunk neki azért is, mert A visszatérőért kapott Golden Globe-ot a kis lélekszámú őslakos népeknek ajánlotta

- mondta a szoborkészítés kezdeményezője, Tatyjana Jegorova, a térség művészeti és kulturális intézetének professzora.

Fotó: Instagram

Fotó: Instagram

EZT IS AJÁNLJUK:

    A rajongók nem akarják valaki másra bízni a szobor eljuttatását a filmsztárhoz, ezért levélben felvették a kapcsolatot a színész jótékonysági alapjával, és várják a választ, miként adhatnák át személyesen.

    A szobor azért készül ezüstből, mert ez a legnépszerűbb nemesfém a jakutok körében, szerintük a tisztaságot jelképezi és úgy tartják, hogy védelmező szerepe is van. Az ázsiai vonásokat viselő jakut Oscar-figura nem kardot tart a teste előtt, hanem egy barátságot és tiszta szándékokat jelképező rituális edényt, egy úgynevezett csoront, amelyben a jakutföldi őslakosok a kancatejet tartják.

    DiCaprio, akinek nagyanyja orosz volt, nagyon népszerű Oroszországban. A környezetvédelem iránt elkötelezett sztár 2010-ben Vlagyimir Putyinnal is találkozott, hogy az Oroszország keleti részén élő tigrisek védelméről beszéljenek.

    Top 16