• Krimi
Faktor

Oscar-díjátadó: egy év alatt hét gyilkosság a helyszín közelében

Az Oscar-gálát 2002 óta a hollywoodi Dolby Színházban rendezik meg, amelynek egy mérföldes körzetében tavaly hét embert öltek meg. A következő, 88. díjátadó vasárnap lesz.

Készülődés a vasárnapi gálára a Dolby Színháznál (fotó: Europress - David McNew / Getty Images)

Készülődés a vasárnapi gálára a Dolby Színháznál (fotó: Europress - David McNew / Getty Images)

A Hollywood Reporter figyelt fel arra, hogy szokatlanul sok gyilkosság történt a díjátadók helyszíne körül 2015-ben. Legutóbb december 27-én Henry Xavier Estradát és barátnőjét támadták meg, miután kicsalták őket egy házibuliból. A 27 éves férfit lelőtték, barátnőjét pedig megpróbálták elrabolni. A gyilkos a lány exbarátja volt, akit pár nappal később a kommandósok lőttek le rosemead-i otthonában.

A legtöbb gyilkosság nyáron történt. Augusztus 23-án egy 20 éves DJ keveredett halálos verekedésbe a Dolby Színház közvetlen közelében lévő Cashmere Club nevű szórakozóhelyen. Július 5-én egy korábban produkciós asszisztensként dolgozó 30 éves nőt, Carrie Jean Melvint lőtték fejbe az utcán. Melvin a barátjával volt, amikor megállt mellettük egy fekete szedán, amiből a gyilkos, Ezeoma Obioha kiugrott. Később kiderült, hogy Obioha korábban üzleti partnere volt Melvinnek. Tíz nappal később még egy gyilkosság történt a közelben, egy 48 éves hajléktalan férfit késeltek halálra fényes nappal.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Még egy hajléktalan férfit megöltek a Dolby Színház közelében tavaly. Az 52 éves Richard Joseph Millert január 5-én két másik férfi lőtte le, akik nem sokkal azelőtt költöztek Los Angelesbe, és az autójukban éltek. Még egy fegyveres gyilkosság volt: a 31 éves Kapre Maurice Brown egy születésnapi buliról tartott hazafelé február 8-án, mikor egy 23 éves bandatag fejbe lőtte az utcán.

    A hetedik áldozat egy fiatal férfi, a 27 éves Joel Fraticelli volt, akit halálra késeltek és ellopták Ford pickupját.

    fotó: Europress - David McNew / Getty Images

    fotó: Europress - David McNew / Getty Images

    Top 16