• Kultúra
Faktor

Ez a kis dolog okozta a galibát az Oscar-díjátadón

A 2017-es Oscar-gálán a legjobb film kategóriájának kihirdetése közben történt kellemetlen tévedés. Először a Kaliforniai álmot hirdették ki nyertesnek, a valódi győztes, a Holdfény helyett.

Az Amerikai Filmakadémia szabályzata alapján két boríték van minden kategória esetében, az egyiket a nyertesek kapják. Amikor Warren Beatty és Faye Dunaway felment a színpadra, ők is kaptak egy borítékot, de azt nem nézték meg hogy milyet. Így került rossz boríték Beatty kezébe.

Az ABC News mutatott rá, hogy a borítékon a Actress in a Leading Role azaz Legjobb női főszereplő felirat látható. Ebben pedig a Kaliforniai álom főszereplőjének, Emma Stone-nak a neve szerepelt.

A két boríték azért fontos, mert az átadáskor a másik borítékot a díjazottak kapják vagyis Emma Stone-nál már volt egy ilyen boríték. Ő például nem is értette, miért mondja azt Beatty, hogy nála volt.

A Kaliforniai álom stábja már a köszönőbeszédet mondta, amikor Jordan Horowitz producer bejelentette, hogy nem ők, hanem a Holdfény nyerte a legjobb filmnek járó díjat.

Tavaly a Miss Universe döntőjén hasonló hiba történt. Akkor Steve Harvey hirdetett rossz nyertest.

Kommentek:

Top 0