• Külföld
Faktor

Orvosi műhiba: az egészséges vesét távolították el

Az olaszországi Vigevanóban nem értették az orvosok, hogy miután egy sikeres műtéttel eltávolították egy páciensük beteg veséjét, a férfi állapota miért nem javul. Hamarosan kiderült: azért, mert az egészséges vesét vették ki.

A 78 éves férfi veséiben daganatot találtak az orvosok - a balban jóindulatú daganat nőtt, míg a jobban egy rákos sejt fejlődött ki. A műtét során azonban az orvosok a bal vesét vették ki - írja a The Local.

Az idős férfi rendszeresen visszajárt a kórházba ellenőrzésre, de az állapota napról-napra romlott. Végül egy alaposabb vizsgálat után az orvosok észrevették, hogy hibáztak: az egészséges vesét távolították el, míg a rákosat a férfi testében hagyták.

A hiba miatt a férfinek újabb műtétre kellett befeküdnie a kórházba - ekkor kivették a beteg szervet is. Most heti háromszor dialízisre kell járnia, heti háromszor 3-4 órát tölt a kórházban.

"A nyugdíjas most már jól van. Sok betegnek felajánljuk az otthoni dialízis lehetőségét, de mivel most egy idős, özvegy férfiról van szó, akinek csak egy gyereke van, úgy gondoltuk, a kórházi kezelés hasznosabb lehet számára" - mondta Roberto Bellazzi belgyógyász.

A kórház bocsánatot kért az idős férfitól a hibáért, és felajánlották, hogy a kezelés teljes költségét elengedik neki.

Kommentek:

Top 0