• Belföld
Faktor

Hibázhattak az orvosok, holtan szülte meg babáját a magyar anya

A csecsemőt rögtön elvették a szülőktől, mert már két napja elhunyt.

A pici halva született. (Képünk illusztráció.)

A pici halva született. (Képünk illusztráció.)

A magyar szülők nagyon várták gyermekük világrajövetelét, azonban sosem vihették haza a picit, a baba ugyanis még születése előtt meghalt. A 30 éves férfi és 31 éves nő szerint hiába jelentek meg rendszeresen a terhességnél előírt vizsgálatokon, az orvos elmulasztotta a két utolsó tesztet.

Annál az orvosnál szerettem volna szülni, ahova tinédzserkorom óta jártam. A terhességgel nem is volt gond: 2015 júniusára voltam kiírva. Az utolsó vizsgálaton azonban nem jelent meg az orvos, majd a másnapra halasztott viziten sem. Helyette egy doktornő közölte velünk, hogy a babának nincs szívhangja, a kicsikém nem él

– mondta a Blikknek Andrea. A nő végül két nap múlva szülte meg a halott babát. Andreának és férjének, állításuk szerint ezek után mind­össze annyit mondott a nő orvosa: „A következővel majd nem várunk ennyit!”

EZT IS AJÁNLJUK:
    Azt mondták, hogy a nyakára csavarodott a köldökzsinór a babánknak

    - nyilatkozta Andrea. A lap szerint a csecsemőt rögtön elvették a szülőktől, mondván, hogy már két napja elhunyt, nem lenne jó, ha így látnák. A család a történtek után pert indított a kórház ellen, 10 millió forintot követel.

    A 36. terhességi héttől hetente, a 38. héttől pedig heti kétszer kell járni a magzati szívhangot és méhösszehúzódásokat figyelő, úgynevezett NST-vizsgálatra. A 39. heti ultrahangnál nézik a magzat nagyságát, elhelyezkedését, a méhlepény állapotát, a magzatvíz mennyiségét és a köldökzsinór helyzetét.

    Kommentek:

    Top 16