• Krimi
Faktor

Újra munkába áll az a magyar orvos, aki direkt kezelte félre betegeit

Az orvos betegei minden pénzét kicsalta. Aki nem tudott fizetni neki, az elől eltitkolta a betegségét.

Mégis tovább dolgozhat az a magyar orvos, akit egy vidéki bíróság első fokon 3 és fél év letöltendő börtönre ítélt, és 4 évre eltiltotta munkájától. Az onkológus-nőgyógyász főorvos pénzt kért az életmentő műtétekért és vizsgálatokért, valójában azonban félrediagnosztizálta betegeit, hogy pénzt csaljon ki tőlük.

Az orvos direkt kezelte félre betegeit. (Képünk illusztráció.)

Az orvos direkt kezelte félre betegeit. (Képünk illusztráció.)

Az orvost a ma egyetlen élő betege buktatta le, aki a rajta elvégzett műtét után 50 ezer forintot akart adni az orvosnak hálapénzként. Az orvos azonban a pénz megszámolása után kijelentette, hogy ő nem 50, hanem 150 ezer forintos orvos.

Egy másik esetben a beteg 22 ezer forintos havi fizetéséből minden vizsgálatért 15 ezer forintot kért. Amikor az egyik kezelésen a beteg idős édesanyjával jelent meg, és közölték, hogy már nincs pénzük a vizsgálatokra, a nőgyógyász-onkológus megjegyzést tett az édesanyán lévő ékszerekre - írja a 24.hu. A beteg utolsó kívánsága az volt, családja juttassa börtönbe az orvost. A nő 2014-ben hunyt el.

Egy harmadik esetben az orvos a neki fizetni nem tudó, rokkantnyugdíjas, kritikus állapotban lévő beteget tumormentesnek nyilvánított.

A bíróság első fokon 3 és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte az orvost, és 4 évre eltiltotta munkájától. Az elsőfokú ítéletet azonban az orvos megfellebbezte: a másodfokú bíróság november közepén megváltoztatta az ítéletet, sőt, azt is engedte, hogy az orvost újra dolgozzon. A börtönbüntetés végrehajtását 5 évre felfüggesztették, ami azt jelenti, hogy ha ez idő alatt az orvos újra törvényt sért, már nem kerülheti el a börtönt. Ez az ítélet jogerős.

A bíróság állítólag arra hivatkozott, hogy bár az onkológus-nőgyógyász bűncselekményt követett el, de egyedülálló szaktudására szükség van a kórházban.

Kommentek:

Top 0