Faktor

Orvos-ezredes szexuálisan zaklatott katonanőket az orvosi vizsgálatokon, 3 év börtönt kapott

Pornográf sorok lennének, ha a Faktor részletezné, milyen válogatott trükkökkel zaklatta szexuálisan a neki kiszolgáltatott, fiatal katonalányokat egy 62 éves francia orvos-ezredes. A hatalmával visszaélő főtiszt személyiségi jogait a francia újságok feltűnően tiszteletben tartják, csak annyit írnak róla, hogy Paul N. a neve. Nem katonák esetében gyakran megjelenik a zaklató teljes neve.

Paul N. ezredes Lille mellett szolgált, és az volt a szokása, hogy a legalacsonyabb rendfokozatú katonanőkkel kikezdett. Külön figyelt arra, hogy kizárólag a rossz szociális helyzetű nőket zaklassa, akik nyilvánvalóan nem mernek majd a tekintélyes, úgymond tisztességben megőszült orvosra vallani, nem merik feljelenteni. És annyiban jól is számított, hogy ugyan az ügyészség szerint negyven-ötven katonanőnek kellett elviselnie - egyszerűen fogalmazva - a disznóságait, de csak három nő mert feljelentést tenni.

Az első feljelentések után Paul N. megelőzte, hogy kirúgják, és otthagyta a hadsereget. Hamar talált állást, Arras város kórházában lett általános orvos. Egészen a múlt hétig dolgozhatott, amikor viszont bementek a rendőrök a kórházba és letartóztatták. Ugyanis a civil kórházban is ugyanazt csinálta, mint a katonaságnál. Két nőt is zaklatni kezdett, mindketten feljelentették.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Paul N. végül 3 év börtönt kapott, a katonai bíróságtól, de emiatt nem kell börtönbe mennie, mert a bíróság szerint erőszakról nem volt szó. Az arras-i kórházi ügyeket polgári bíróság fogja vizsgálni. Elodie Maumont, a zaklatott katonanők ügyvédje a francia hírügynökségeknek hosszan beszélt arról, hogy milyen nagy gond Franciaországban a katonanők zaklatása. A francia hadsereg 15%-a egyébként nő.

    Top 16