• Külföld
Faktor

Sosem volt még ekkora rendőrségi razzia Németországban, őket ellenőrzik

A szövetségi rendőrség létezése óta a legszélesebb körben vizsgálódnak.

Országos razziát indított szerdán a német szövetségi rendőrség a szervezett bűnözés ellen - közölte több igazgatóság a Twitteren. A razziázó rendőrök a szövetségi rendőrség létezése óta a legszélesebb intézkedési jogkört kapták meg most a feladat elvégzéséhez.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

A Bild című lap értesülése szerint a rendőrség az embercsempészetre és szexrabszolgaságra koncentrál. A piros lámpás negyedekben több mint 60 bordélyházat, illetve magánlakást kutatnak át. Területileg Észak-Rajna-Vesztfáliára összpontosítanak.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A dpa hírügynökség a stuttgarti szövetségi rendőrségi igazgatóság szóvivőjétől úgy értesült, hogy főleg a szexrabszolgaként kézről kézre adott, hamis vízummal az országba hozott thaiföldi nők és transzneműek áruba bocsájtóit keresik, konkrétan 17 feltételezett főbűnöst. A frankfurti főügyészség által elrendel razziákban mintegy 1500 rendőr vesz részt - írja az MTI.

  Kizárólag nőkből áll a vezetése annak a Németországban tevékenykedő bűnszervezetnek, amely ellen története legnagyobb szabású razziáját indította szerdán a német szövetségi rendőrség - értesült a ZDF országos köztelevízió.

  A beszámoló szerint a több mint 1500 rendőr bevetésével zajló akció az egyik legkiterjedtebb szervezett bűnözői csoport ellen irányul, amely valaha tevékenykedett Németországban az embercsempészet és a kényszerprostitúció területén.

  A nők vezette banda tagjait csoportosan elkövetett embercsempészettel, emberkereskedelemmel, prostitúcióra felbujtással és pénzügyi visszaélésekkel, a köztük millió eurós nagyságrendű adócsalással gyanúsítják. Több mint egy éve nyomoznak ellenük.

  Kommentek:

  Top 16