• Külföld
Faktor

Kamionos terrortámadástól tart a királyi testőrség, vége a hagyománynak

Londonban rengeteg olyan hely vagy program van, amely turisták ezreit vonzza - most azonban a terrorfenyegetettség miatt szűkül a kör, az őrségváltásnak annyi!

Fotó: Europress / Andrew Cowie - AFP

Fotó: Europress / Andrew Cowie - AFP

A londoni rendőrség attól tart, hogy a 17. század óta állandósul őrségváltási ceremónia nagy tömege a terroristákat is a helyszínre csalhatja, és könnyen megismétlődhet a nizzai és a berlini kamionos vérfürdő. Ezért előbb a Buckingham-palotánál, most pedig a Windsor-katélynál törölték el a szombati ceremóniát - írja a Daily Mail.

A piros ruhás, medvekucsmás őrök hétfőn, szerdán és pénteken továbbra is megtartják a hagyományos őrségváltást, de a legtöbb embert mindig a szombati ceremónia vonzotta. A hétvégékre ugyanis turisták ezrei érkeznek a brit fővárosba, a híres programot pedig nem szerették volna sosem kihagyni. Mostantól viszont ennek búcsút inthetnek.

A biztonsági intézkedés azonban nem is a turistákat zavarja a legjobban - hanem a kereskedőket. A szombati őrségváltás ugyanis a környék boltjaiban hatalmas forgalmat generált, így viszont jelentős bevételkiesést könyvelhetnek el a tulajdonosok.

De a londoni lakosok is panaszkodnak: hét közben ugyanis a többségük dolgozik vagy iskolában van, így ők is csak a hétvégén élvezhették az őrségváltást.

Az Egyesült Királyságban is nagyon magas a terrorfenyegetettség szintje: belső terrorista gócok alakultak ki országszerte, valamint az Iszlám Állam rengeteg katonáját küldte vissza a szigetre azzal az utasítással, hogy a megadott időben a lehető legtöbb embert öljék meg.

A biztonsági intézkedés legalább három hónapig lesz érvényben, meghosszabbításáról tavasszal döntenek.

Kommentek:

Top 0