• Külföld
Faktor

Megdőlt egy kétszáz lakós panel, senki sem hajlandó kiköltözni

Egyelőre nem derült ki, hogy a társasház miért kezdett el dőlni.

Ha nem laknának családok benne, akár turistalátványosság is lehetne az orosz ferde torony – írja Moscow Times. A Moszkvától 400 kilométerre keletre lévő, 1,25 millió lakosú Nyizsnyij Novgorod egyik hétemeletes lakóépülete két évvel ezelőtt kezdett el félredőlve süllyedni, veszélyeztetve az ott lakó kétszáz ember életét. Egyelőre nem tudni, mi okozza a bajt, amely egy nemrégiben készült tévériport szerint igencsak súlyos.

A ferde torony lakóinak mindennapjairól egy hétgyermekes család lakásának bemutatásával számolnak be – idézi fel a Napi.hu. A gyermekek kisautói elgurulnak a lejtőssé vált padlón, a szekrények csúszóajtói maguktól kinyílnak, a konyhaasztalt pedig alá kellett támasztani, hogy a vasárnapi leves ne folyjon ki a levesestálból. Az épületről homlokzatdarabok hullanak le, a repedések mindenütt láthatók, a legnagyobbat, amely a hetedik emeleten egy méter széles, hullámlemezzel fedték el.

A toronyház lakói mindezek ellenére visszautasították a hatóságok ajánlatait, hogy költözzenek máshová, mert olyan lakásokat ajánlottak fel nekik, amelyek komfortja meg sem közelítette a ferde toronyban lévő otthonukét. A helyi média úgy értesült, hogy a helyhatóság a napokban dönti el, lebontsák-e a lassan magától is lebomló épületet.

EZT IS AJÁNLJUK:
    Kommentek:

    Top 16