• Külföld
Faktor

Nem tudtak orrszarvút ejteni, oroszlánok végezték ki a vadorzókat

Csak maradványokat találtak, így még azt sem tudni pontosan, hányan voltak a vadorzók.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Emberi maradványokra bukkantak egy hattagú oroszlánfalka területén, egy dél-afrikai vadrezervátumban, kedden – írja a BuzzFeed. A park tulajdonosa szerint a nagymacskák orvvadászokkal végeztek, akik orrszarvúkat akartak ölni.

Egy állatorvos másnap elkábította az oroszlánokat, hogy a rendőrség helyszínelői, és az orvvadászok ellen küzdő parkőrök nyomozásba kezdhessenek. Egy nagyobb területen elszórva ruhákat, felszerelési tárgyakat, és egy nagy erejű, hangtompítós vadászfegyvert.

Egyelőre nem tudják, hányan lehettek az orvvadászok, de három pár kesztyűt és cipőt találtak. Meglett a drótvágó, amivel az ismeretlenek betörtek a park területére, a balta, amivel valószínűleg az elejtett orrszarvúk tülkét akarták levágni, valamint több napra elegendő étel és víz is.

Két éve három orrszarvút mészároltak le a tülkeikért ugyanebben a parkban. Az igazgató szerint ez nem csak azért volt óriási veszteség, mert orrszarvúk súlyosan veszélyeztetettek, de az egyik megölt állatot az egyik kollégája a kezéből etetve nevelte fel.

Kommentek:

Top 0