• Krimi
Faktor

Rettegett orosz maffiózót fogtak el Magyarországon

Több orosz hírportál is arról adott hírt, hogy az Interpol segítségével fogtak el a magyar hatóságok egy körözött orosz bűnözőt. A férfit egy gyilkosság megrendelésével gyanúsítják.

A hét elején fogtak el egy több éve körözött orosz bűnözőt a magyar hatóságok Kiskunhalason - írja a Life.ru. A hír több másik orosz hírportálon is megjelent.

Az orosz Alekszander Gerbert ellen 2 éve adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot az orosz hatóságok, mert ő volt az egyik megrendelője annak gyilkosságnak, amelyet egy ismert volgográdi vállalkozó ellen követtek el, egy helyi tisztségviselőt pedig súlyosan megsebesítettek a nyílt utcán.

Illusztráció.

Illusztráció.

Szergej Brudnovra, az ismert volgográdi vállalkozóra és társára 2014. május 21-én nyitottak tüzet a nyílt utcán egy terepjáró hátsó üléséről. Brudnov a kórházban halt meg, a társának viszont sikerült később felépülni nyaki sérüléséből. Az egész esetet egy térfigyelő kamera is rögzítette, így egy évvel később sikerült elkapni két elkövetőt és a gyilkosság egyik megrendelőjét. Az orosz nyomozók szerint a leszámolás hátterében egy üzleti vita állt. Később a három férfit egyenként 17 év börtönre ítélték.

A negyedik társuknak, Alekszander Gerbertnek viszont sikerült elmenekülnie. Az orosz hírportálok egymásnak ellentmondó információi szerint a magyar hatóságok vagy február 26-án, vagy 27-én kapták el az Interpol segítségével a nemzetközileg körözött orosz férfit Kiskunhalason.

Gerbert hamis észt útlevéllel jött Magyarországra és magyar menedékjogért akart folyamodni, ezeket az információkat az orosz közmédia híradójának is megerősítette az orosz ügyészség.

A Vesti adásából az is kiderült, hogy az orosz legfőbb ügyészség hamarosan kérni fogja Gerbert kiadatását a magyar hatóságoknál.

Az Index kereste a magyar rendőrséget is, hogy erősítsék meg az információt és adjanak bővebb felvilágosítást, de a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, hogy adatvédelmi okok miatt nem kívánnak válaszolni.

Kommentek:

Top 0