• Krimi
Faktor

Halálra kínozta és verte beteg édesanyját a nő nyugdíjából élő lánya

A nő 80 éves anyjával kettesben élt Örkényben. A fiatalabb nő munkanélküli volt, csak az anya nyugdíjából éltek, és rendszeresen ittak, ilyenkor az idős asszonyt többször is megverte.

2015 decemberében az anya nagyon beteg lett, járni is csak a házban, lánya támogatásával tudott. A lánya nem hívott hozzá orvost sem, aki segíteni tudott volna az asszonyon.

Illusztráció.

Illusztráció.

A fiatalabb nő az anyja betegsége miatt többször kiabált az aszonnyal, de volt, hogy meg is verte. 2016 februárjában az egyik délelőtt megérkezett hozzájuk a postás a nyugdíjjal. Az idős, beteg asszony csak nehezen tudta átvenni az elismervényt, ezért lánya a postás előtt is ordibált vele és meg is lökdöste.

Amikor a postás elment, a fiatalabb nő egy éles tárggyal anyjára támadt, többször megütötte, fejét a falba verte. Az idős asszony elájult, majd pár órán belül meghalt. Lánya elment ugyan az orvosi ügyeletre, de a házához érkező orvosok már csak a nő halálát tudták megállapítani.

A Pest Megyei Főügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberöléssel és gondozási kötelezettség elmulasztásával vádolja a nőt, aki előzetes letartóztatásban várja a tárgyalás – tájékoztatott Dr. Szabó Ferenc főügyész.

Kommentek:

Top 0