• Krimi
Faktor

Országos hálózat bukott le: több tucat magyar céget húztak csőbe

Különféle termékeket ígértek jutányos áron, ám végül semmit sem adtak a pénzért cserébe.

Országszerte több mint 50 cégtől csalhatott ki pénzt az a csoport, amelynek több tagját már korábban elfogták a Békés megyei rendőrök. A nyomozók kedden újabb gyanúsítottat, a 41 éves hódmezővásárhelyi B. Károlyt vették őrizetbe az üggyel kapcsolatban. Társai közül négyen már előzetesben vannak.

A csoport tagjai cégeket, vállalkozásokat kerestek meg és a termeléshez, illetve a munkájukhoz szükséges eszközöket ajánlottak nekik a piaci árnál olcsóbban. Azoknak, akikkel megegyeztek, átutalásos számlát állítottak ki. Az esetenként több millió forintnyi összegeket magánszemélyek számlaszámára kérték, akik miután számlájukról felvették a pénzt, átadták a csalás szervezőinek. Azokkal az eszközökkel, amelyeket eladásra kínáltak, nem rendelkeztek, így nem is szállították le azokat a vevőknek.

Az ügyben eddig 15 gyanúsítottat hallgattak ki a rendőrök, közülük négy férfi van előzetesben. A 41 éves B. Károly a gyanú szerint a csalás egyik szervezője volt és az egyik nőtől, akinek a számlájára a bűncselekményből származó pénz egy része érkezett, több millió forintot vett át. A hódmezővásárhelyi férfit őrizetbe vették és vizsgálják, hogy a csoport összesen hány bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható - írja a police.hu.

Kommentek:

Top 0