• Krimi
Faktor

Őrizetben a férfi, aki kalasnyikovval lövöldözött a kiskunhalasi ügyészségen

Őrizetbe vették azt a férfit, aki egy kalasnyikovval többször lőtt a Kiskunhalasi Járási Ügyészség épületében - mondta a Legfőbb Ügyészség szóvivője az MTI-nek.

Fazekas Géza szerint két házkutatást is tartottak. A férfi nem tett vallomást, viszont a szökés és elrejtőzés veszélye miatt őrizetbe vették. A szóvivő azt mondta: a támadó nem sokkal 9 óra előtt jelent meg az ügyészségi épületnél azért, hogy megölje a vezető ügyészt. Magával vitt egy kalasnyikovot is egy papírdobozban és 240 lőszer volt nála. A férfi a biztonságiakkal közölte, hogy a vezető ügyészt keresi, ők pedig azt válaszolták neki, hogy várnia kell. Ezután - amikor át akarták vizsgálni -  a papírdobozból kivette a fegyvert, az egyik biztonsági őrre fogta és felszólította, hogy vezesse őt a vezető ügyészhez. A biztonsági őr és a támadó ekkor elindultak, de egy bírósági dolgozó feltartotta őket. Dulakodni kezdtek, és eközben három lövés is eldördült. Végül éppen az épületben lévő rendőrök segítségével sikerült a férfit lefegyverezni. A támadó nem jutott fel az épület második emeletére, ahol az ügyészség van, mert dulakodás közben legurult a lépcsőn.

Fotó: MTI-Donka Ferenc

Fotó: MTI-Donka Ferenc

     Korábban arról írtunk, hogy a támadó Téglás Pétert, a kiskunhalasi vezető ügyészt akarta megölni. Az MTI úgy tudja, hogy három évvel ezelőtt a támadónak egy házilag gyártott csőbomba robbant fel kezében saját fészerében. A 42 éves lövöldöző tavaly korrupcióval és az ügye eltussolásával vádolta meg a vezető ügyészt Facebookon.

Magyarországon ügyészt még nem ért ilyen súlyos támadás - mondta Borbély Zoltán büntetőjogász az M1 aktuális csatornán a támadásról. A jogász szerint az egész igazságszolgáltatást súlyos támadás érte, de szerinte nem biztos, hogy jogszabály-módosításra van szükség. Borbély azt mondta, hogy a jelenlegi szabályozás keretében is lehet erősíteni a védelmet, hiszen a rendőri jelenlétnek is elrettentő ereje van.

Top 0