• Krimi
Faktor

Őrizetbe vettek egy volt minisztert

Az igazságszolgáltatás munkájának akadályozása miatt őrizetbe vették Fahrudin Radoncsics egykori boszniai védelmi minisztert, az egyik legolvasottabb boszniai újság, a Dnevni Avaz alapítóját. A politikus állítólag egy koszovóim drogbáró érdekeit védi.

A médiamágnásból lett politikus az egyik feltételezett koszovói drogbáró, Naser Kelmendi érdekében járt el, akinek a pere jelenleg Koszovóban folyik. Naser Kelmendit a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények mellett emberöléssel és szervezett bűnözésben való részvétellel gyanúsítják - írja az MTI.

Fotó: Europress / Armend Nimani / AFP

Fotó: Europress / Armend Nimani / AFP

Ugyanebben az ügyben két hete őrizetbe vették a bosznia-hercegovinai védelmi minisztérium egyik államtitkárát, Bakir Dautbasicot és egy társát is, akik a gyanú szerint megfélemlítéssel, valamint különböző ígéretekkel hamis tanúzásra buzdították egy bűnvádi eljárás tanúját.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Bosznia-Hercegovina az európai integráció érdekében az utóbbi időben intenzívebbé tette a korrupció és a szervezett bűnözés elleni küzdelmet, valamint a háborús bűnökkel gyanúsított személyek felkutatását. A letartóztatások azonban a kormányhoz közeli személyeket is érintik. Emiatt akár el is halaszthatják a balkáni ország európai uniós csatlakozási kérelmének átadását, amelyet február közepére terveznek.

    Top 16