• Külföld
Faktor

Kiderült, ki késelt Bécsben - az apa még életveszélyben van

Az anya és lánya, valamint a 20 éves csecsen áldozat állapota már nem válságos.

Beismerte a korábban őrizetbe vett 23 éves afgán férfi, hogy ő szúrt és sebesített meg súlyosan egy háromtagú osztrák családot és egy negyedik embert Bécsben - közölte az osztrák rendőrség csütörtökön.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

A beszámoló szerint a férfi "rossz, agresszív hangulata és élethelyzetével kapcsolatosan érzett feldúltsága" miatt hajtotta végre a támadásokat. Az osztrák rendőrség közleménye szerint a gyanúsított cáfolta, hogy támadásai politikai indíttatásúak voltak.

A rendőrség szóvivőjének korábbi közleménye szerint a gyanúsítottat az után fogták el, hogy Bécs Leopoldstadt kerületében szerda este megkéseltek egy 20 éves férfit, akit a mentők életveszélyes sérüléssel vittek kórházba. Az újabb jelentések szerint a 20 éves áldozat szintén afgán állampolgárságú, szemben a korábbi beszámolókkal, amelyek csecsen származásúként említették.

Fél órával az említett támadás előtt a gyanúsított egy másik helyszínen, de ugyanabban a kerületben egy háromtagú osztrák családot - egy 67 éves apát, egy 56 éves anyát és 17 éves lányukat - késelt meg. Az apát a szívén érte a szúrás, és a helyszínre a támadás után nem sokkal kiérkező rendőrök egyike élesztette újra.

A különböző hírügynökségek értesülései szerint az apa még életveszélyes állapotban van, az anya és a lányuk már nem, és nincs már életveszélyben a 20 éves áldozat sem. A rendőrség nem közölt további részleteket velük kapcsolatosan.

Míg a család elleni támadás az első beszámolók szerint "véletlenszerűnek" tűnik, a támadó közölte a rendőrséggel, hogy ismerte a negyedik, vele azonos állampolgársággal rendelkező áldozatát, akit "kifejezetten keresett", mert "felelősnek tartja őt korábbi kábítószer-függőségéért".

Kommentek:

Top 0