• Sport

Óriásit ugorhat a világranglistán a magyar válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki pótselejtezőn oda-vissza verte Norvégiát, ezért kijutott a 2016-os Eb-re. A két győzelemnek köszönhetően 13 helyet javíthat Magyarország a FIFA decemberi világranglistáján.

Priskin Tamás

Priskin Tamás

A FIFA december 3.-án hozza nyilvánosságra 2015 utolsó világranglistáját. A ranglista a novemberihez képest jelentősen átrendeződik, mert bár Európában csak 8 csapat játszott tétmeccset, a világ többi kontinensén már a világbajnoki selejtezők zajlanak.

Az előző hónapban Magyarország a világranglista 33. helyén volt 759 ponttal. A FIFA pontszámítása alapján a két Norvégia elleni pótselejtező után ez a szám 944 lesz. Ezzel Magyarország jelentősen javít novemberi helyezésén, a Faktor számításai szerint a 20. helyre jön fel a magyar válogatott.

A jó pótselejtezős teljesítménynek köszönhetően Magyarország többek között megelőzheti az Európa-bajnokság házigazdáját, Franciaországot is.

A FIFA 1993 óta vezet hivatalos világranglistát, eddig Magyarország legjobb helyezése a 27. volt még 2011 szeptemberében. A jó pótselejtezős szereplés miatt várhatóan a magyar csapat eddigi legjobb világranglistás helyezését fogja elérni decemberben.

Nagyításért kattintson a képre!

Nagyításért kattintson a képre!

A pótselejtező nem csak a magyar válogatott helyezésére volt pozitív hatással, Írország 11 helyet javítva a 31., míg Svédország 10 helyet javítva a 35. helyen állhat.

Az élen továbbra is Belgium fog állni, amely novemberben vette át történelme során először a vezetést. A dobogóról várhatóan leszorul a világbajnok Németország, a második helyen Argentína, míg a harmadik helyen Spanyolország állhat.

A FIFA december 3-án két díjat is kioszt. Az „Év Csapata” díjat valószínűleg Belgium, míg a „Legtöbbet javító csapat” díjat Törökország nyerheti meg.

Top 0