• Belföld
Faktor

Óriási újítás a postán, mostantól erre számíthat

Országosan bevezették az elektronikus kézbesítési rendszert.

2019. januártól a csomagokhoz hasonlóan nyomon követhetők az ajánlott levelek is, azaz a 16 jegyű azonosító ismeretében megnézhetjük, hogy éppen hol tart a kézbesítés.

Megszűnt a papíralapú adminisztráció az ajánlott levelek átvételekor, helyette a kézbesítőnél PDA-n, a postán pedig digitális aláírópadon szignálhatunk. E-személyivel is beazonosítható a levél átvevője - írja a 24.hu. A postaládákba dobott értesítők is részben mobil nyomtatón készülnek.

A bevezetés szakaszosan történik, így előfordulhat, hogy átmenetileg még a korábban megszokott módon vehetjük át az ajánlott levelet.

Honlapján azt is írja a posta, hogy  az összes postai könyvelt levélküldemény (belföldi és bejövő nemzetközi ajánlott, tértivevényes levelek és hivatalos iratok) követhető minden ügyfél számára a feladástól az átvételig, ide kattintva.

Új levéltermékük is van, a regisztrált közönséges küldemény, amely feladásának feltétele az elektronikus feladójegyzék (elektronikusan előreküldött adatok) használata. Ennek kézbesítése ugyan nem személyes átvételhez kötött, de amikor a kézbesítő a postaládába teszi a levelet, elektronikus eszközön rögzíti a kézbesítést, amelynek alapján az ilyen típusú küldemények feladói részére kézbesítési statisztikákat tudnak rendelkezésre bocsátani.

Kommentek:

Top 0