• Sport

Óriási siker: Dárdai a Bundesliga legjobb edzője a német szavazás szerint

A német labdarúgó-bajnokság őszi legjobb edzője lett Dárdai Pál a német szavazás szerint. A Hertha Berlin edzője 44 százalékot kapott, ezzel fölényesen megnyerte a szavazást. Guardiola ugyanitt csak negyedik lett.

Fotó: Europress - DANIEL ROLAND / AFP

Fotó: Europress - DANIEL ROLAND / AFP

Négy edzőt jelölt a Bundesliga az őszi félév edzőjének díjára. A négy tréner között ott volt Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya is. Ezt Dárdai azzal érdemelte ki, hogy a tavaly még a kiesés ellen küzdő Hertha Berlinből egy dobogós csapatot csinált, 17. forduló után a berlini csapat a harmadik a bajnokságban.

A német szavazást Dárdai fölényesen nyerte, a szurkolóktól 44 százalékot kapott, ez azt jelenti, hogy közel a szavazatok fele a magyar edzőre érkezett.

A Bundesliga honlapja kiemeli, hogy a 39 éves Dárdai a legfiatalabb edző a bajnokságban. Emellett megemlítik, hogy a fővárosi csapat 10 meccset nyert eddig a bajnokságban, ez utoljára a 2008/09-es szezonban fordult elő. Ezt annak tulajdonítja a holnap, hogy Dárdainak sikerült stabillá tenni a Hertha védekezését, ráadásul egyedül a Bayern München kapott kevesebb gólt a berlini csapatnál.

A második helyen André Schubert végzett, aki a szezont rosszul kezdő Borussia Mönchengladbachot hozta fel a bajnokság negyedik helyére. A ’Gladbach tavaly is a negyedik helyen végzett, de idén utolsók lettek a Bajnokok Ligája csoportkörében.

A harmadik helyen Thomas Tuchel (Dortmund), míg a negyedik helyen Pep Guardiola végzett (Bayern München).

Ezzel párhuzamosan egy másik szavazás is volt, a nemzetközi oldalon Thomas Tuchel nyert, és ez azt jelenti, hogy összetettben is ő lett a legjobb.

Az összesített végeredmény: 1. Tuchel (31,6 százalék), 2. Guardiola (28,4 százalék), 3. Dárdai (25,5 százalék), 4. Schubert (14,5 százalék).

Top 0