• Sport
András Ferenc

Óriási győzelem: Eb-döntőt játszik a női vízilabda-válogatott

A szerbiai vízilabda Európa-bajnokság elődöntőjében Magyarország 10-5-re legyőzte Olaszországot. A győzelemnek köszönhetően a magyarok bejutottak az Eb-döntőbe, ahol az ellenfél Hollandia lesz.

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Tegnap a magyar női vízilabda-válogatott simán, 18-6-ra legyőzte Franciaországot. Ennek köszönhetően a csapat bejutott a legjobb négy közé, ahol ma Olaszország volt az ellenfél.

A magyar csapat nagyon jól kezdte a meccset, hamar 2-0-s előnyt szereztek. Az első negyedben aztán az olasz csapat is dobott egy gólt, így a játékrész 2-1-es eredménnyel zárult. A második negyedben mindkét csapat több gólt szerzett, de ezt a negyedet is sikerült megnyernie Magyarországnak. A félidőben a magyar válogatott 5-3-ra vezetett.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az első félidőben is jól játszó magyar válogatott a harmadik negyedben tovább tudott javulni, ekkor Magyarország három gólt is dobott és egyet sem kapott. Ez azt jelentette, hogy az utolsó negyed előtt a magyar csapat öt góllal vezetett (8-3). A jó eredmény elérésében jelentős szerepe volt a magyar kapusnak, Gangl Edinának, aki remekül védett.

    Az utolsó negyedben ugyan az első gólt Olaszország szerezte, de a magyarok nem engedték közelebb őket. A meccset végül Magyarország öt góllal nyerte, a végeredmény 10-5 lett.

    A győzelemnek köszönhetően döntős Magyarország, ahol Hollandia lesz az ellenfél. Ha sikerül nyerni a hollandok ellen, akkor a magyar csapat biztosan ott lesz a 2016-os riói olimpián. A döntőt holnap, január 22-én rendezik 20 óra 15 perctől.

    Top 16