• Külföld
Faktor

Óriási fölénnyel nyert Hillary Clinton

Elsöprő győzelmet aratott a dél-karolinai előválasztáson Hillary Clinton. Az előzetesen várt legfeljebb 25-30 százalékpontos fölény helyett majdnem 50 százalékponttal előzte meg Bernie Sanderst.

A dél-karolinai előválasztás eredménye befolyásolhatja a választókat a március elsejei szuperkedden - ahol Hillary Clinton akár el is döntheti a demokrata előválasztást.

Bár a legutolsó közvéleménykutatás a korábbiakhoz képest szerényebb, 23 százalékpontos Clinton győzelmet mutatott, az exit pollok már elsöprő győzelmét jelezték. A végén majdnem 50 százalékpontos győzelmet aratott.

Fotó: Europress / Saul Loeb - AFP

Fotó: Europress / Saul Loeb - AFP

EZT IS AJÁNLJUK:

    Clinton minden dél-karolinai megyében győzött. 99 százalékos feldolgozottságnál 73,5 százalékon áll, míg Bernie Sanders csak 26,0 százalékon. Az 59 dél-karolinai delegáltból - akik majd a demokrata konvención szavaznak - Clinton legalább 39-et szerez (Sanders 14-et, vagyis még 6 hely sorsa eldöntetlen).

    Hillary Clinton néhány perccel az első exit pollok után Dél-Karolinában állt hívei elé, ahol azt mondta: a korai győzelmek után jön az országos kampány, ahol minden államért, minden szavazatért megküzdenek.

    Bernie Sanders - a borítékolható vereség tudatában - már Minnesotában kampányol. A gyűlésére érkezve csak annyit mondott az újságíróknak: "az ember néha nyer, néha veszt".

    Top 16