• Belföld
Faktor

Öreg tyúkokat árul a csirkemaffia

Csúnyán becsapott egy nagykanizsai asszonyt egy cég, ami jércéket hirdetett. Fiatal szárnyasokat kínált, a nő vett is húszat, ám amikor kiszállították a jércéket, akkor szembesült vele, hogy ezek olyan tyúkok, amikből már mindent kihajtottak, és tolluk is alig van.

A jérce még nem tojt, nagyon fiatal, azért veszik meg, hogy sok tojástadjon. A nagykanizsai asszony is ennek reményében vette meg a szárnyasokat - írta a zaol.hu. Mint a nő mondta, a tyúkok darabja 990 forint volt, tehát közel 20 ezer forintot fizetett. Az asszony látta, hogy becsapták, de nem reklamált azonnal, csak később, telefonon. Egy női hang azt mondta neki, nem kellett volna átvennie az árut, ha nem tetszett. Később már egyáltalán nem lehetett elérni a céget.

Illusztráció

Illusztráció

Az asszony kitette az új háziállatokat a baromfiudvarra, amik azonnal elkezdtek kotlani. Ebből következtetett arra, hogy már csak kb. egy évig tudnak tojástadni, és hogy valószínűleg egy tojástermelő telepről származnak, ahol teljesen kizsigerelték őket. Valószínűleg már nem adtak elég tojást, és így szabadult meg tőlük a cég. Ez sokkal jobban megéri a tulajdonosnak, mint levágni az állatokat.

Kommentek:

Top 0