• Politika
Faktor

Orbán Viktor: "Döntésem nem Európa ellen szól, hanem az európai demokrácia védelméért"

A német Bild című lap interjút készített Orbán Viktor miniszterelnökkel. A lap csütörtöki számában megjelent írásnak az a címe, hogy: "A Németországból érkező hang goromba, durva, agresszív"

Nem lehet az emberek feje felett a jövendő nemzedékek életét nagyban megváltoztató döntéseket hozni, a befogadási kvóta pedig megváltoztatná Magyarország és Európa nemzetiségi, kulturális és vallási profilját. A döntésem nem Európa ellen szól, hanem az európai demokrácia védelméért.

- mondta Orbán Viktor. Arról is beszélt, hogy a demokrácia alapelve a hűség a nemzethez. A közép-európaiak pedig megtanulták, hogy elveszítik szabadságukat, ha nem a polgárok érdekeit képviselik. Nem megosztani, hanem védeni akarja az ország polgárait.    

Ezt azt jelenti, hogy nem akarjuk, hogy migránsok jöjjenek hozzánk.

- mondta a Bildnek a miniszterelnök, aki nem akarja importálni a nyugati államok gondjait.

Az újságíró azt is megkérdezte tőle, hogy fontosabbak-e a nemzeti érdekek Európánál. Erre Orbán Viktor azt válaszolta, hogy Európa a nemzeti érdekek összességéből jön létre, és az Európa-politika nem állhat az egyes országok érdekeivel szemben. Ő is Helmut Kohl tanítványai közé sorolja magát, de most a brüsszeli káosz és az unió lebénulása fenyeget. És az zavarja a legjobban, hogy Brüsszel eltűri a szerződésszegés kultúráját.

A Németországból érkező hang goromba, durva, agresszív, és ez a migrációs válság jelenlegi káoszában nagy probléma, hiszen a németek és mi, közép-európaiak őrizzük Európa alapértékeit - mondta Orbán Viktor.

Ennek ellenére nem beszélne német diktátumról, mondta, a vita helyett pedig összetartásra lenne szükség. Főleg azért, mert Brüsszelből egész más jelzések érkeznek: a multikulti, a rendetlenség, a szerződésszegés.

Orbán Viktor szerint nem a németek a felelősek a menekültválságért. A menekülthullámot a közel-keleti káosz váltotta ki, a német kancellár pedig csak reagált erre és üdvözölte a migránsokat, és eközben bizonyára szem előtt tartotta népe javát.

Szívből kívánom Merkel asszonynak, hogy sikerüljön, amit elkezdett, de mi magyarok fenntartjuk magunknak a jogot, hogy ne vegyünk részt ilyen kísérletekben, mert azt gondoljuk, hogy ez áll népünk érdekében.

- mondta Orbán Viktor. Azt is mondta, hogy aki tömegesen visz be országába nem regisztrált bevándorlókat a Közel-Keletről, az terrorizmust, bűnözést,  antiszemitizmust és homofóbiát is importál. Magyarország a kultúrák olvasztótégelye, ahol keresztények és zsidók együtt, és nem egymás mellett élnek. Nincsenek gettók vagy környékek, amelyeket tanácsos elkerülni, és nem fordulnak elő olyan jelenetek, mint szilveszterkor Kölnben. Orbán Viktor nem szeretné, hogy a gyermekeinek olyan világban kellene felnőniük, amelyben megtörténhetnek a kölni események.

A miniszterelnök korábban azt mondta a Bildnek, hogy a magyar alkotmány első paragrafusa szerint a német kancellárnak mindig igaza van. Ezt most azzal egészítette ki, hogy nem kell mindenben utánozni a németeket, a német menekültpolitika nem alternatíva nélküli, de Angela Merkel alternatíváját nem látja.

Ha tavaly nyáron Berlinben és Brüsszelben hallgattak volna a közép-európaiakra, akkor ma legfeljebb néhány tízezer igazi menekült lenne Európában, és nem több mint egymillió ellenőrizetlen migráns. Orbán Viktor a kezdettől fogva követelte a bevándorlók megállítását, és a menekültek és gazdasági migránsok szétválasztását.

Angela Merkel elszigetelődéséről nem akart beszélni a miniszterelnök, csak annyit mondott, hogy a magyar alkotmány második paragrafusa úgy szól, hogy: soha ne adj tanácsokat a német kancellárnak. Orbán Viktor szerint az európai politika a migrációs kérdésben egyre inkább elszigetelődik, és a politikusok túl kevéssé hallgatnak a népre és nem csak Németországban.

Vesztes helyzetbe kerül, aki a bevándorlás kérdésében a polgárok megkérdezése nélkül és az emberek akarata ellen akar dönteni

- mondta a miniszterelnök. Azt is mondta, hogy Magyarország nem tartozik Németországnak. A magyarok nem szívesen élnek más pénzén, és nem akarják, hogy más az ő pénzükön éljen. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a 160 ezer menekült tagállamok közötti elosztásáról hozott döntés nem legális és ellentmond az uniós jognak. Az elosztási képlet értelmetlen és nem működik, de ezt Brüsszelben nem akarják elismerni.

Görögországgal kapcsolatban Orbán Viktor azt mondta, hogy segíteni csak annak lehet, aki elfogadja a segítséget. Szurkol a görögöknek, de a jogot és a törvényt nekik is be kell tartaniuk. A március elejére tervezett EU-Törökország csúcsról pedig azt mondta, hogy az EU alázatosan koldul a külső határok biztonságáért. Ez nem jó politika, mert Európa jövőjét és biztonságát függővé teszi Törökország jóakaratától – idézi az MTI. Brüsszel olyan ígéreteket tesz a törököknek, amelyeket az uniós tagországok nem tudnak és nem is akarnak betartani. Az a terv pedig illúzió, hogy több százezer embert átvegyenek Törökországtól és elosszák őket a  tagállamok között.

Engem itt Budapesten felakasztanának a lámpavasra, ha ehhez hozzájárulnék.

- mondta a miniszterelnök erről.

Top 0