• Belföld
Faktor

Orbán Viktor: Mindkét szavazatot a Fideszre!

Sorsdöntő szavazás jön, melyen Magyarország következő néhány évtizedéről kell döntenünk - mondta a miniszterelnök a Magyar Időknek adott interjúban. Arra kért mindenkit, menjen el és adja mindkét szavazatát a Fideszre.

"Holnap nem egyszerűen parlamenti választás lesz. Ez egy sorsdöntő szavazás, ahol Magyarország jövőjéről döntünk. Történelmi pillanat előtt állunk, arról kell határoznunk, hogy magunk közé engedünk-e sok ezer, tízezer, később pedig százezer vagy millió olyan embert, akik alapvetően mást gondolnak a világról, nincs közük ehhez az országhoz, nem járultak hozzá semmivel mindahhoz, amit a magyarok létrehoztak.

Azaz bevándorlóország leszünk vagy nem

- mondta Orbán Viktor a szombati Magyar Időkben megjelent interjúban. A miniszterelnök elmondta, hogy bár ő felépítette a kerítést, megvédte az ország határait, a veszély nem múlt el. 

Holnap Magyarország következő néhány évtizedéről kell döntenünk, és ha elhibázzuk, akkor ezt a hibát nem tudjuk majd kijavítani.

Az ellenzéki pártokról a miniszterelnök elmondta, hogy váltogatják álláspontjukat a kerítéssel és a betelepítési kvótákkal kapcsolatban, de az tény, hogy nem támogatták alkotmánymódosító javaslatát, viszont elfogadják Soros György támogatását, aki több ezer embert foglalkoztat Magyarországon, és dollármilliókat költ a magyar politika átalakítására.

Semmi kétségem nincs afelől, hogy ha az ellenzéki pártok lehetőséget kapnak a kormányzásra, akkor el fogják fogadni Brüsszel kvótadöntéseit, mégpedig heteken belül.

Soros Györgyről azt mondta az interjúban Orbán Viktor, hogy egy hálózatot pénzel: nagyon sok médiumot és szervezet finanszíroz, melyekkel Európa-szerte segíti és növeli a bevándorlást. A spekuláns mindezt a saját maga miatt teszi, mert egy feszültségekkel teli Európában könnyebben érvényesítheti pénzügyi érdekeit. A mellette álló baloldali pártok pedig leendő szavazóként tekintenek a sokmillió migránsra.

Az ellenzékrő szólva Orbán Viktor megjegyezte: amit ma ők kínálnak, az nem jövő, hanem zűrzavar és bizonytalanság.

Volt már olyan, hogy az ellenzék győzelmének felfordulás és káosz lett a végeredménye, de az újdonság, hogy ez a programjuk is.

A miniszterelnök látja, hogy a tervasztalon már ott van a Gyurcsány-Vona koalíció, mely nem szól másról, mint pénzről és hatalomról. Szerinte ezek a politikusok, akik így gondolkodnak, mélységesen lenézik a választópolgárokat.

A kérdésre, hogy miért nem hangsúlyozták jobban a kampányban az elmúlt kormányzati ciklusok számos pozitív eredményét, Orbán Viktor azt mondta: elsősorban azért, mert ezeket az eredményeket már átadták, az emberek ezeket már tapasztalják. A munkanélküliség négy százalék alá csökkent, csökkentettük a rezsit, támogatjuk a családokat, a nyugdíjasok kapnak Erzsébet-utalványt, újra van otthonteremtési támogatás, öt év óta folyamatos a gazdasági növekedés és végre nőnek a bérek, ingyen étkeznek a gyerekek az óvodákban és az iskolákban és ingyenes lett a tankönyvek többsége is. Ezeket az emberek látják.

Egy csőd szélén tántorgó országgal indultunk 2010-ben, és végre van jövőnk.

A legfontosabb kérdés most tehát a bevándorlás, mivel "a migráció az a rozsda, ami lassan, de biztosan felemésztené az országunkat. Először anyagilag, mert ha a migránsokra kell költeni a pénzt, akkor nincs miből támogatni a családokat és fizetni a nyugdíjakat. Aztán felemésztené a mindennapok biztonságát és legvégül a kultúránkat is. Ezért van az, hogy az ország megvédése és a migráció elleni küzdelem a legfontosabb üzenetünk."

A vasárnapi választással kapcsolatban Orbán Viktor elmondta: "a legnagyobb veszély, ami fenyeget minket: a saját szavazóink kényelme. Nagyon sokan talán már azt érzik, hogy ez a küzdelem eldőlt, a verseny lefutott, nyugodtan otthon maradhatnak. Az elmúlt negyven napban végigjártam az országot, mindenhol ugyanazt mondtam, amit most is mondok. Soros jelöltjeivel szemben csak a mi jelöltjeinkre lehet számítani. Nekem minden egyes jelöltre, minden képviselőre szükségem van, mert az országot meg kell védeni."

Végezetül a miniszterelnök arra kért mindenkit, hogy menjen el vasárnap, és adja mindkét szavazatát a Fideszre.

Kommentek:

Top 0