• Belföld
CsR

Orbán Viktor: Magyarország nélkül Európa már elesett volna

Interjút adott Orbán Viktor miniszterelnök a Lokálnak, amiben a migrációs kérdésekről és a családjáról is beszélt.

"Szeretjük a hazánkat, nem tesszük ki bizonytalan kalandoknak. Ilyen egyszerű. Ha a szíved a helyén van, az eszed könnyen követi. Így hamar összeállt a fejünkben a migrációellenes cselekvési terv" - mondta Orbán Viktor a Lokálnak.

A miniszterelnök szerint ha mi nem teljesítettük volna a kötelességünket, Európa mára már elesett volna.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az önfeladást és a behódolást nem lehetne feltartóztatni. Ma még van erre esély, és ezt egyszer a magyarok javára fogják írni a történelemkönyvekben.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy mindenkinek, aki tagadja a kötelező kvóta bevezetésének szándékát, egy kérdést tenne fel: visszavonta az Európai Bizottság a kvótacsomagját?

"Nem. Ellenkezőleg, a múlt héten megerősítette. A brüsszeli bürokratákkal is ugyanaz a helyzet, mint a szemfényvesztőkkel: a kezüket kell figyelni, nem a szájukat. Mi, magyarok a felmérések szerint az egyik leginkább elkötelezett ország vagyunk az Európai Unió mellett. Más kérdés, hogy szerintünk változtatni kell a jelenlegi politikán, de az európai közös jövő iránti elköteleződésünk továbbra is erős. Sőt, éppen azért szeretnénk változtatni, hogy megőrizzük azt az Európát, amelyet mindannyian szeretünk, otthonunknak érzünk és amelyért annyi áldozatot hoztunk már".

A miniszterelnök azt is elárulta a lapnak, hogy még nem pelenkázta az unokáját, de ha úgy alakul, nem fog megijedni a feladattól. A kis Aliz sok időt tölt náluk, felesége Anikó lelkes nagymama, van egy kis csendes kertjük, ahol a kislány jól érzi magát.

Kommentek:

Top 0