• Belföld
Faktor

Orbán Viktor: Jól sikerült ez a nyolc év + Videó

Jól sikerült ez a nyolc év, "jobban, mint ahogy vártuk" - értékelte a 2010 óta tartó kormányzást Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Budapesten, a Várkert Bazárban tartott 20. évértékelő beszédében.

A Bib­li­ára hi­vat­kozva nyi­totta meg Balog Zol­tán em­beri erő­for­rás mi­nisz­ter Orbán Vik­tor év­ér­té­ke­lő­jét. Felidézte, hogy mennyi értetlenség, félremagyarázás, támadás fogadta Noét, amikor hozzálátott a bárka megépítéséhez.

Valahogy ez volt a helyzet Orbán Viktor politikájával is... De, ha Brüsszelben még sokan értetlenkednek is, a bajor városok utcáin már biztatással és együttérzéssel fogadják a magyar politikát.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Orbán Viktor évértékelő beszéde elején sikeresebbnek ítélte az elmúlt 8 év politikáját, mint amire eredetileg számítottak. 

  Időarányosan talán előrébb is vagyunk, mint ahogy elterveztük

  - fogalmazott a kormányfő, kiemelve, hogy 10 év alatt egymillió munkahely létrehozását vállalták, és már 736 ezernél tartanak. Azt is hangsúlyozta, hogy karácsonykor nyugdíjprémiumot fizethettek a nyugdíjasoknak.

  "Kihoztuk ebből a nyolc évből, amit emberi számítás szerint ki lehetett hozni. Ez a nyolc év nemcsak vállalható, hanem büszkének is lehet rá lenni" – jelentette ki a kormányfő.

  Orbán Viktor szerint, aki azt mondja, Magyarország már elérte céljait, „valószínűleg nem tudja, hogy mit beszél, a célszalag még jócskán odébb van”. Igaz, Magyarország jobban néz ki, mint nyolc évvel ezelőtt, „kezd hasonlítani egy dolgos, rendezett és egy tisztességes országra”.

  Nekünk magyaroknak akkor van jövőnk, ha magyarok maradunk

  – mondta. Szerinte a magyar modell többek közt a munka megbecsüléséből, a családok támogatásából és az identitás megtartásából áll, és ez működik.

  "A magyar modell nem azért működik, mert az ország vezetői hisznek benne, hanem mert magyarok milliói hisznek" – mondta a kormányfő. "Köszönettel tartozunk a magyar vállalkozóknak és munkavállalóknak, valamint a magyar fiataloknak" – tette hozzá.

  Nagy eredménynek nevezte a házasságkötések számának a növekedését, valamint a születések számának bővülését. "Ma már nem vagyunk pénzügyileg kiszolgáltatva senkinek" – tette hozzá.

  A miniszterelnök kiemelte, hogy nemzeti kézben van a bankrendszer és a közművek, valamint a hazai médiumok jelentős része is. "A függetlenségünk most megvan, de azt időről időre meg kell védeni. Nem szabad az országot a internacionalisták kezébe adni" – tette hozzá.

  "A magyar politikában mi biztosítjuk a folyamatosságot és a tapasztalatot, 16 évet voltunk ellenzékben és 12 évet kormányon" – összegezte Orbán Viktor a Fidesz teljesítményét. Most minden együtt van: tapasztalat és bátorság, valamint nemzetközi tekintély és emelkedő pályán lévő ország – tette hozzá.

  A kormányfő szerint a haza persze tele van túlcsorduló érzelmekkel, de a haza egy szívbéli horgony. A hazafiak inkább elismerést érdemelnek, hogy kivetik ezt horgonyt – tette hozzá.

  Nekünk Magyarország az első – mondta a kormányfő.

  Fontos eredménynek nevezte a nemzeti függetlenség visszaszerzését. Ahogy fogalmazott:

  A szájkosarat visszaküldtük Brüsszelnek, a pórázt az IMF-nek..."

  Orbán Viktor elmondta, hogy mindenki tudja, a Fidesz nem beszél a levegőbe, keményen dolgoznak, és általában teljesítik, amit vállaltak. "Nem dolgom más pártokkal foglalkozni, de ez aligha kerülhető el. Nem hiszek a szememnek, amikor nézem a többi párt állapotát. Nem tudom, hogyan tudnak bizalmat kérni ezek az erők. Az egyik baloldali párt idegenlégióst igazolt, aki kivezetheti az MSZP-t a parlamentből. A másik baloldali párt visszavedlik egy virtigli kommunista párttá" – mondta Orbán Viktor.

  "Egy másik párt azt mondja, hogy lehet más. A legabszurdabb, hogy egy nemzeti párt azzal áll elő, hogy az iszlám az emberiség utolsó reménye" – mondta Orbán.

  Ez a mai magyar valóság, ilyenek a kormányzásra jelentkezők. Magyarország ennél többet érdemel – mondta a kormányfő.

  Nyugatról veszély fenyegetSzerinte az iszlám nemcsak Nyugat-Európa, hanem Kelet-Közép-Európa ajtaján is kopogtat. Ám Magyarországnak sikerült megakadályozni, hogy „az iszlám világ délről elárasszon bennünket”. "Mi stabilan állunk a lábunkon, védvonalaink a legnagyobb áradat feltartóztatására is alkalmasak" – jelentette ki.

  A kormányfő szerint a veszélyt brüsszeli, berlini és párizsi politikusok "hozzák a fejünkre", azt akarják ugyanis, hogy Magyarország is vegye át az ő politikájukat, "azt a politikát, amely bevándorlóországgá tette őket, és megnyitotta az utat a keresztény kultúra hanyatlása és az iszlám térnyerése előtt".

  Most az a "divatos nóta" - folytatta -, hogy azért kell hozzájuk hasonlóvá válni, mert ez így szolidáris. Ezért világosan ki kell jelenteni: Magyarország azokkal a nyugat-európai emberekkel és vezetőkkel szolidáris, akik meg akarják menteni hazájukat, a keresztény kultúrájukat - mondta Orbán Viktor.

  Szerinte nem reménytelen a küzdelem, utalva többek közt a V4-ekre. Elmondta, várják az olasz választások eredményeit is és kifejezte azon reményét, hogy ismét Silvio Berlusconi alakíthat kormányt, "Forza Italia".

  Nem vagyunk birkákVannak, akik a globalista elittől kapott zsoldjukat nem akarják elveszíteni – mondta a kormányfő. "Mi magyarok a migránsokkal összevetve képzettebbek vagyunk" – tette hozzá. Kiemelte, hogy már évekkel ezelőtt meg akarták teremteni a Soros-féle embertípust, az ő nézőpontjukból a migránsok lényegesen jobb alapanyagot jelentenek, mint a magyarok – tette hozzá.

  Nem vagyunk birkák, akik csendesen álldogálva várják, hogy beteljesedjen a végzetük!

  A kormányfő kijelentette, hogy jogi eszközökkel lépnek fel a migrációval szemben, és a nemzetközi arénában is harcolni fognak a migráció ellen. Orbán Viktor kijelentette, hogy nem fogadják el a kötelező kvótát. Az ENSZ migrációs tervezetéről azt mondta, hogy a javaslat bevándorláspárti, de ennek ellenére Magyarország a tárgyalóasztalnál marad és megpróbálja megváltoztatni a dokumentumot.

  Azt is elmondta, érti, hogy az ENSZ tagjainak 80 százaléka migránsokat kibocsátó ország, de ez nem jelenti azt, hogy a szervezetet ennek alapján kellene átalakítani.

  Úgy látja, hogy azoknak az embereknek kellene lebontania a kerítésüket, akik az effajta javaslatokat megfogalmazzák.

  Soros György szervezetei nemcsak Brüsszelben, hanem New Yorkban is erős pozíciókkal is rendelkezik. Az üzletember nemcsak velünk, hanem Trump elnökkel és Izraellel is összeütközésbe került. Ha lesz elég szövetségesünk sikerrel is járhatunk.

  A miniszterelnök beszéde végén visszatért a választásokra. Az ellenzéki pártok – az LMP, DK és a Momentum – tegnapi kampánynyitóiról szólva megjegyezte: „ha kampány van, a valóság befogja a száját”. "Politikai ellenfeleink reménytelen helyzetben vannak, mivel nem álltak mellénk a legfontosabb időkben. Kihátráltak a kerítésépítésből, letagadták a kötelező kvótát és a Soros-tervet. A reménytelenség gyűlöletet szül" – tette hozzá.

  Kommentek:

  Top 16