• Politika
Faktor

Orbán: marad a teljes riadó a terror miatt

Összeült reggel Budapesten az operatív törzs, hogy a brüsszeli terrortámadás után kialakult helyzetet és teendőket elemezze - derült ki az M1 híradójából.

Orbán Viktor miniszterelnök az ülés után azt mondta, a brüsszeli támadásokcélpontja az EU volt, ezért a támadást – bár Belgium területén zajlott le - úgy kell kezelni biztonsági szempontból, mintha az Magyarország ellen is irányult volna, és fel kell készülni arra, hogy minden a veszély elhárításához szükséges intézkedést meg kell hozni.

Fenntartjuk a 2-es fokozatú terrorvédelmi intézkedéseket, marad a teljes riadó, a fokozott rendőri ellenőrzés az ország egész területén és a migrációs válsághelyzet is

- mondta Orbán.

Minden biztonsági intézkedést fenntart vagy egy fokozattal megemel Magyarország a határokon - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök az M1 aktuális csatornán az operatív törzs ülése után szerda reggel.

Orbán Viktor utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy a szerdai kormányülésre minden olyan, a terrorizmussal kapcsolatos tervezetet készítsen elő, amely korábban politikai viták miatt megrekedt; ilyen például az alkotmánymódosítás.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy Magyarországnak technológiai fejlesztéseket kell végrehajtania, fel kell zárkóznia azokhoz az országokhoz, amelyek a legjobb technikai felkészültségű titkosszolgálattal rendelkeznek. "Technológiákat fogunk vásárolni, képzéseket, oktatásokat fogunk tartani" - mondta. Azt mondta: a lakosság mindebből azt tapasztalja majd, hogy sok rendőrt fog látni, valamint bizonyos helyeken - különösen a repülőtéren - páncélozott eszközöket is. Az utcákon járőröző katonai rendészekkel lehet majd találkozni, és a hatóságok figyelik "az információ továbbítására használatos eszközöket". A miniszterelnök azt kérte, hogy a lakosság fogadja türelemmel az intézkedéseket, és működjön együtt a hatóságokkal.

Top 0