• Politika
Faktor

Orbán: a terror minden formája ellen küzdeni kell

A terror minden formáját vissza kell utasítani, küzdeni kell ellene, a terroristákkal szemben fel kell lépni - jelentette ki a miniszterelnök kedden Tatabányán tartott sajtótájékoztatóján a reggeli brüsszeli robbantásokról beszélve.

Orbán Viktor azt mondta: erősíteni kell az európai együttműködést a belbiztonsági szervek között.

Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatót tart Tatabányán. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatót tart Tatabányán. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A miniszterelnök megerősítette, hogy eddig két magyar sérültről tudni. Egyikük állapotáról tudni csak: az ő sérülései nem súlyosak, de kórházba került - írta az MTI.

A miniszterelnök az áldozatok hozzátartozóinak az egész ország nevében részvétét nyilvánította.

Azt is megismételte - mint azt Pintér Sándor belügyminiszter délelőtt bejelentette -, hogy a Brüsszelben történtek miatt ideiglenesen elrendelte a terrorkészültség kettes, magas fokozatát. A Terrorelhárítási Központ teljes állománya is készültségben van.

"Ezek elővigyázatosságból meghozott intézkedések, amikor helyreáll a kommunikáció Brüsszellel, és minden információ megbízhatóvá válik, akkor tudunk dönteni arról, hogy fenn kell-e tartani az ideiglenes kettes fokozatú terrorkészültséget" - fogalmazott Orbán Viktor.

A brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson történt kedd reggeli robbantásoknak a legfrissebb közlések szerint 26 halálos áldozata és számos sebesültje van. Az összefoglaló, részletes cikkünket itt találja.

Top 0