• Külföld
Faktor

Kiderült: egyre kisebbek az elvárásaink az internetes társkeresők miatt

Azt gondolhatnánk, hogy ha szinte már végtelen lehetőségünk van partnert választani, akkor egyre válogatósabbak és válogatósabbak leszünk. Most kiderült, ennek az ellenkezője igaz.

Ma már rengeteg társkereső oldal és alkalmazás áll rendelkezésünkre, ahol a potenciális partnereink közül különféle tulajdonságaik alapján is válogathatunk. Vagyis lehetünk válogatósak. Egy új kutatás azonban rávilágított, hogy pont az ellenkezője történik, amikor regisztrálunk a randizós alkalmazásokra és oldalakra.

Illusztráció.

Illusztráció.

A Queensland Egyetem kutatói a legnagyobb ausztrál társkereső oldal, az RSVP adatait, és több mint 41 ezer ember szokásait vizsgálták 18 és 80 éves kor között, hogy kiderítsék, az online társkeresés hogyan változtatott az emberek szokásain.

Arra a következtetésre jutottak, hogy az egyedülállók sokszor figyelmen kívül hagyják saját elvárásaikat, és potenciális partnereiknél megelégszenek az „elfogadható” tulajdonságokkal. A kutatók szerint ennek az lehet az oka, hogy belefáradunk a böngészésbe, hiszen a társkereső oldalak adatbázisában nagyon sok ember között lehet válogatni – írja az Independent.

A tanulmány szerzője, Stephen Whyte szerint az online társkeresés megváltoztatta az emberek partnerválasztási pszichológiáját. Ha pedig engedünk az elvárásainkból, könnyebben és gyorsabban találhatunk párra.

Kommentek:

Top 0