• Pénz
Faktor

Még van idő, eddig lehet kérni az 50 ezer forintos támogatást

A januártól online pénztárgép beszerzésére kötelezettek még 18 napig igényelhetik az 50 ezer forintos állami támogatást. Ehhez csak annyit kell tenniük, hogy április 30-ig üzembe helyezik a pénztárgépet - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.

Tállai András elmondta, hogy tavaly év végéig 12 500 pénztárgépet üzemeltettek be, ennek csaknem a fele - 6300 kassza - taxikba került. Az első negyedév statisztikája szerint a beszerzések 84 százaléka támogatott, március 31-ig ugyanis a vállalkozók 10 500 pénztárgépre 522 millió forintnyi állami támogatást kaptak. Hozzátette, hogy a vállalkozások több mint 95 százaléka tavaly december 31-ig üzembe is helyezte a pénztárgépet.

Illusztráció. Europress - AFP/Philippe Huguen

Illusztráció. Europress - AFP/Philippe Huguen

Közölte, a pénztárgépenként járó 50 ezer forintos támogatást egyetlen olyan vállalkozótól sem akarták megvonni, aki 2016. december 31-ig az adóhivataltól a szükséges kódokat beszerezte. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai  december 22-én az ügyfélkapun keresztül küldtek tájékoztatást azoknak az adózóknak, akik addig még nem kértek üzembehelyezési kódot - emelte ki Tállai András.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az államtitkár közölte azt is, hogy számításaik szerint mintegy ezer olyan vállalkozó lehet, aki tavaly év végéig kérte a támogatásra is jogosító úgynevezett üzembehelyezési kódot, de december 31-ig nem helyezte üzembe a pénztárgépet. Nekik akkor jár a gépenkénti 50 ezer forintos támogatás az államtól, ha április 30-ig üzembe helyezik a pénztárgépet. A kiutalás iránti kérelem 2017. május 15-ig nyújtható be az adóhivatalhoz - tette hozzá.

    Kommentek:

    Top 16