• Krimi
Faktor

Felkavaró részletek: megöltek egy fiatal magyar nőt Olaszországban

A lányt gyilkosa a sínekre lökte, hogy halála öngyilkosságnak tűnjön.

A jobb élet reményében költözött ki három éve az észak-olaszországi Modenába M. Arietta. A 24 éves magyar lány a rendőrség szerint a testéből élt, a vasútállomás környékén több kuncsaftja is akadt. Arietta egymaga vágott bele az új életbe, rokonai nélkül költözött ki. Kolléganőit leszámítva, baráti társasága sem volt, munkája ellenére zárkózott életet élt. A lány egy héttel ezelőtt ke­gyetlen rablógyilkosság áldozata lett. Egy ötvenéves szardíniai férfi fosztotta ki szombat éjjel, aztán megfojtotta. Hogy öngyilkosságnak állítsa be Arietta halálát, testét a vasúti sínekre lökte. A halottkém jelentése szerint azonban koponyája berepedt, így rögtön gyanús lett a rendőröknek, hogy a lány nem ön­szántából került a vonat elé - írja a Bors.

A rendőrök 220 ezer forintnak megfelelő összegű eurót (700 euró) foglaltak le a gyilkostól, amit Ariettától szerzett. Ezt a férfi, Pasquale Concas, a melltartójából szedte ki, ahová a lány mindig eldugta a keresetét. Arietta kedvelt lánynak számított, ezt a pénzt ugyanis alig pár óra alatt kereste meg, röviddel a halála előtt. Mivel a lány holttestére félig lemeztelenítve bukkantak a síneknél, felmerült, hogy gyilkosa meg is erőszakolta. A férfi védekezése szerint nem volt együtt a lánnyal, csak a pénz kellett neki, amit el akart játszani.

Arietta egyik kliense szemtanúja volt annak, hogy a férfi megragadja a lányt, szerinte el akarta rabolni, mert a kocsija felé vonszolta. A lány a sínek felé szaladt, ott pedig utolérte a férfi. Concas szinte napra pontosan 24 éve végzett hasonló módon egy idős pénztárosnővel: őt sikerült elrabolnia. Egy milánói lakásban megkínozta, végül kivégezte. Tőle hétszázezer olasz lírát vitt el. 28 évre ítélték, de három évvel ha­marabb szabadulhatott. Azóta egy raktárban dolgozott, és közben a szerencsejátékok rabja lett.

"Sosem volt jóban a nőkkel, az anyjával sem. Nehéz természete volt. Én már azután ismertem meg, hogy kijött a börtönből, az még agresszívabbá tette. Sosem tudtam, épp merre megy, mit csinál, lényegében örülök, hogy én élve megúsztam. Sokszor éreztem, hogy az életem veszélyben forog mellette" – nyilatkozta az ötven­éves férfi volt barátnője. Concas szeretne szabadlábon védekezni. Ügyvédje szerint azért, mert nem kell tartani a szökésétől, állandó lakcíme és bejelentett munkája van.

Kommentek:

Top 0